66% 39 szavazat
Árvíz

Árvíz

Wielka woda
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
24
Szereplők (24)
5
Képek (5)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
1
Fórum (1)
Lejátszás

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Amikor az árhullám Alsó-Szilézia fővárosához közeledik, döntés születik arról, hogy a várost meg kell menteni a pusztító elemektől; a környező falvakat és mezőket fel kell áldozni.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Kasper Bajon, Kinga Krzeminska
Ország: Lengyelország
Premier: 2022 | Netflix (2022.10.06.)

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

Agnieszka Zulewska
Ireneusz Czop
Ireneusz Czop
Agnieszka Zulewska
Agnieszka Zulewska
 
2023.01.04 harnas1207

legújabb vélemény

Csernobilhoz hasonló izgalmas téma adva van. Amiből egy rettenetesen béna családi drámát sikerült csak összehozni. Hajrá Nezflix!

0
 
2022.10.13 szemtelen

Valós izgalmak

Adott egy katasztrófasorozat, aminek alapja az 1997-es közép-európai árvíz. Elképesztő és lenyűgöző dráma vodkaországból, az "Árvíz" magával ragad és sodor az első epizódtól a befejezésig. Dicséretes lépés volt a film készítőitől, hogy fiktív karakterek beépítésével ábrázolják a közelgő katasztrófa történetét, illetve teremtenek feszes légkört annak bekövetkeztéig. A forgatás és a színészi játék végig remek volt, különösen a női főszereplő játékát élveztem, aki igyekezett figyelmeztetni a múltban ragadt, hozzá nem értő helyi bürokratákat. ( Az Árvíz egy zseniális sorozatra emlékeztet, a Five Days at Memorial / Öt nap a kórházban című sorozatra, amely a Katrina hurrikán tragédiájáról szól.) Olyan időket élünk, amikor nincs híradás napi természeti katasztrófa bejelentése nélkül, hurrikán, sárlavina, sodró árvíz pusztításáról. Nem csak azoknak ajánlom, akik még nem láttak ilyet, ez aktuálisabb, mint valaha. Mellesleg izgalmas és érdekfeszítő.

1
 
2022.10.09 Della Street

Sok cigi, sok víz, de: jó!

Nekem nagyon tetszett. Egészen klisémentesnek tűnt, vagy olyannyira át voltak rajzolva, hogy nem tűnt föl. Könnyű lenne azt mondani, hogy az árvíz csak háttérként szolgált az emberi drámákhoz, de inkább egyszerre van előtérben és háttérben. Jelen van. Az emberek nem hibátlanok, nem tökéletesek, vannak, akik kövérek, van, aki anarchista volt, van, aki drogfüggő, esetleg mindkettő. Következmények vannak és katarzis. Az egyén, a szűkebb közösség érdeke versus többiek, hatalom, politika, népszerűtlenség, és RENGETEG dohányzás. :D Gyönyörű operatőri munka, színek a retróban (sötétzöld dzsekiben a főhősnő a mályvaszínű vízzáró gáton etc.). Nem csalódtam Ján Holubekben.

1
 
2022.10.24 G.Noir

Bár érdekesnek tűnt a téma, kissé tartottam attól, hogy a kivitelezés erősen "középeurópai" lesz. Ehhez képest óriási pozitív csalódás ért! Amellett, hogy a látványvilág - ami egy katasztrófafilmnél kulcsfontosságú - teljesen korrekt, a szereplők egy... Több

0
Bátrak földje
2019
Hol nézheted: RTL+
A Nagy Fehér Főnök
2022
Hol nézheted: RTL+
Mellékhatás
2020
Hol nézheted: RTL+
Terápia
2012
Hol nézheted: HBO Max
Jóban rosszban
2005
Hol nézheted: TV
Mocskos John
2018
Hol nézheted: Netflix
A következő napok
2023
Hol nézheted: Netflix
Hihetetlen
2019
Hol nézheted: Netflix
Kegyetlen szépség
2022
Hol nézheted: Netflix
Egy dzsigoló naplója
2022
Hol nézheted: Netflix