79% 30 szavazat
A következő napok

A következő napok

The Days
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
8
Szereplők (8)
2
Képek (2)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
6
Cikkek (6)
Fórum

FILMINFÓ

Egyesek hibáztatják, mások hősként üdvözlik a Fukusima Daiicsi atomerőmű balesetének érintettjeit, akik halálos, láthatatlan fenyegetéssel néznek szembe: egy példátlan nukleáris katasztrófával.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Ryûshô Kadota, Jun Masumoto
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Japán
Premier: 2023 | Netflix (2023.06.01.)

Sorozat áttekintés

1. évad - 8 epizód

Hol nézheted

 
2023.07.08 szemtelen

legújabb vélemény

Történelmi dráma

A 2011-es fukusimai atomkatasztrófa kibontakozását is, akárcsak a csernobilit, az élet írta, így valós eseményeken alapul. Szívesen írom, hogy műfaja: történelem. A sorozat hétnapos periódusban mutatja az eseményeket, és mint a Csernobil című csodálatos HBO-sorozat esetében, tudjuk, hogyan végződik minden. Az érintettek szemszögéből nézni brutális és ijesztő. A Fukushima Daiichi Atomerőműben dolgozók arcát látni tiszta és nagyon is valóságos horror. A limitált sorozatnak az egyik rendezője, Hideo Nakata a japán horror ismert mestere. Jelen esetben is profi munkát végzett, igazi receptet kapunk a szorongás és a depresszió leküzdésére. Hiszen nem kerülhetjük el a katasztrófákat, de minden alkalommal tanulhatunk belőlük valamit. Mert meg kell tanulnunk a veszélykezelést, földrengést, cunamit, járványt és még sorolható tovább, mert egyre kevésbé tudjuk irányítani a természet erejét. A történelem egyik legerősebb földrengéséről szóló sorozat jó film, ütős film, DE mint drámai alkotás talán túl tiszteletteljes, elképzelhető, hogy emiatt a fáradtabb nézők hamar feladják majd tudásvágyukat.

1
 
2023.06.01 feherhat

Izgalmas dráma, jól bemutatja az eseményeket, erős alakításokkal és rendezéssel, kifejezetten feszült forgatókönnyvel. Nekem bejött, Csernobil után simán tudom ajánlani.

0
A Nagy Fehér Főnök
2022
Hol nézheted: RTL+
Terápia
2012
Hol nézheted: HBO Max
Mellékhatás
2020
Hol nézheted: RTL+
Bátrak földje
2019
Hol nézheted: RTL+
Eufória
2019
Hol nézheted: HBO Max
Hihetetlen
2019
Hol nézheted: Netflix
Doktor Murphy
2017
Hol nézheted: TV
Spanok
2007
Hol nézheted: Netflix
A csillogó élet ára
2022
Hol nézheted: Netflix