65% 20 szavazat
A hírhedt Youssef Salem

A hírhedt Youssef Salem

Youssef Salem a du succès
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
27
Szereplők (27)
9
Képek (9)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Egy maghrebi író a családjáról szóló könyv kiadása után az egyik napról a másikra elért siker előnyeivel és hátrányaival küzd.

(Hupka Adrián)

Rendező: Baya Kasmi
Forgatókönyvíró: Baya Kasmi, Michel Leclerc, Olivier Adam
Ország: Franciaország
Premier: 2023.01.18. | HBO Max (2024.02.22.)

Hol nézheted

 
2024.03.21 Ahoj poplacsek

legújabb vélemény

4/10 – Kissé katyvasz

Ez megdolgoztatott, de nem jó értelemben. A rendezőnő jobb pillanataiban egyfajta női Woody Allen epigonként funkcionált, ilyenkor voltak is értékes pillanatai a filmnek. Amikor szétszaladt a keze alatt a feladat, és meghaladta a felkészültségét – és ilyen nagyon sokszor volt – olyankor kaptunk egy se füle, se farka káoszt. Az alaptörténetnek vannak érvényes és érdekes társadalmi vonatkozásai, jó kérdések feltevésére alkalmas. Elveszett potenciált éreztem, messze nem sikerült kihozni belőle annyit, mint ami benne lett volna. Baya Kasminak valószínűleg érdemes lett volna megmaradnia a forgatókönyvírásnál, és felkérni egy tapasztaltabb rendezőt, aki támogatja a megvalósításban.

0
 
2024.03.04 Fikatours_blogger

Az, hogy egy kiadó nem lektorálja a kéziratot, elképzelhetetlen, de hogy egy elsőregényes író a saját környezetéről írjon, nagyon is valóságos. A főhős karaktere meseszerű, de egy vígjátéknál ez nem hátrány. Tetszett.

0