Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
15
Képek
Videók
A szamuráj
 
Norbert93   2018. 09. 12.

legújabb vélemény

Hűen visszaadja a történelmi hátteret, a roninok és szamurájok világát és világnézetét, klasszikus hátterű karakterek jelennek meg a vásznon, ennek ellenére a film mégis vontatott és unalomba fullad.

 
adam   2016. 10. 04.

Szamurájokról szóló film, kicsit olyan mint egy western, kicsit jakuzásan gengszteres. A brutálisabb jelenetek és a bizarr humor is mutatja, hogy Kitano nem bánt kesztyűs kézzel a tradicionális múlt hagyományaival.


 
DarkMoss   2015. 02. 21.

A vándor bosszúálló klasszikus története és alakja elevenedik meg, aki még mindennek fejében vak is. Maga a bosszúállás folyamata az, ami kivételese. A véres jelenetek egyszerűen csúcsra sikerültek...emellett a film ritmusa is tetszik. Az a humorizálás...ami belengi, az mondjuk nem fekszik túlságosan, de...ennyi.

A film összbevétele 853 718 dollár volt (imdb.com).

 

A rendező, Takeshi Kitano a Getting Any? (1994) című filmjébe beillesztett egy jelenetet, amely parodizálja Zatoichit.

(Thibo84)
 

Michiyo Yasuda, aki azt az idős nőt játszotta, aki Zatoichinak ajánlott helyet, korábban megjelent egy másik Zatoichi-filmben. A Zatoichi's Pilgrimage (1966) című filmben Zatoichi szerelmi érdeklődésének tárgyát játszotta.

(Thibo84)
 

Ezzel a filmmel Takeshi Kitano lesz a második színész, aki Shintaro Katsu után moziban játssza el a vak kard forgatót.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.