2018.05.30 20:28 ionlywearblack Olvasottság: <100x
3

 Han Solo mindig előbb lő, aztán...

Szögezzük le, hogy az új Star Wars messzemenően alul értékelt, mint amilyen. Talán, azért szimpatizálok jobban az újabb Star Wars filmekkel, mivel 1993-as születésű vagyok. Az én gyerekkoromat a Baljós árnyak VHS kazija, legói, matricás albuma tette ki. Egyszóval az újabb szériákon szocializálódtam, az új részeket láttam először moziban. Természetesen a régieket is milliószor láttam és imádom, zseniálisak.

Rövid kitérő után akkor a filmről: Harrison Ford nem egyenlő Alden Ehrenreich-el, ezt kellene az eszünkbe vésni és ezen túllépni. A karaktere, szerintem sem kapott annyi teret amennyit kellett volna, de a fiatal Hant közel ilyennek képzeltem el. Második akit kiemelnék Lando karaktere. Donald Glovert igazán az Atlanta című sorozatban szerettem meg. (Amit mindenkinek bátran ajánlok!) Kiváló választás volt, Lando karaktere, aki megfűszerezte a filmet. Beckett (Woody Harrelson) szintén kellett a filmbe, formálta Hant, amit Qi'ra (Emilia Clarke) nem igazán ért el. Szerves része volt, ennek a történetnek, de maga a karakter végig kibontatlan, színtelen maradt.

 Han Solo mindig előbb lő, aztán...

Maga a cselekményszál is megállta a helyét, egy-két karakter tény, hogy kidolgozatlan maradt, de az összképet nem befolyásolta. Méltó társa az új epizódoknak, végig izgalmasan vezették a történetet. Nem beszélve arról, hogy a film egy kész aranybánya utalások szempontjából, szemfüles SW rajongók biztosan kiszúrnak egy-két rejtett easter egget. A trilógia gondolatát, nem temetni kellene, hanem belegondolni mennyi lehetőség van még ebben az univerzumban. A nézettségi adatok sem a film minőségével állnak kapcsolatban, hanem egyszerűen rossz időpontban lett bemutatva. Lényeg a lényeg, mindenki bátran üljön fel az új (és milyen jó érzés így látni!) Millennium Falcon fedélzetére és jól jegyezzük meg Han Solo mindig előbb lő!

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során... több»

3