2018.06.29 16:49 ionlywearblack Olvasottság: <100x
2

Nagyítóval keresni a történetet

A norvégok megváltoztatják a világot, az emberi testeket ill. élőlényeket néhány centisre kicsinyítik. Az új kísérlet által megváltozik a társadalom, a kicsinyített emberek kirekesztetté válnak az új rendben. Mint, minden nagy változásnak ennek is meg vannak az előnyei és hátrányai is. A bűnözés, kémkedés, illegális bevándorlás nyilván a visszaélések közé tartozik, de sok pozitívummal is jár kísérlet. A kicsinyített emberek számára, mini világok, városok készülnek, persze töredékáron mint a valódi méretű dolgok. Nem beszélve a környezetszennyezés visszaszorulásáról illetve, hogy a mini világokban alig fogyasztanak élelmiszert.

A hatalmas felfedezés éles határvonalat húz az emberek közé. Paul Safranek (Matt Damon) küzd a való világban, rossz döntései rányomják bélyegüket az életére, így feleségével a Kicsinyítés mellett dönt. A mini világban, villák, elektromos autók, teniszpályák, luxusszállodák színesítik a világot, tehát látszólag minden rendben. Azonban, ahol mindenhol itt is társadalmi ellentétek húzódnak. Ahogyan itt is van gazdag és szegény. Tetszett ez a filmben, nem volt egydimenziós emiatt. Matt Damon nagyon jó a kiégett, középosztálybeli amerikai férj szerepére. A szereplők közül Dusan Mirkovic-ot (Christoph Waltz) emelném ki.

Nagyítóval keresni a történetet

Egyszerűen ellopja az egész show-t. Amint feltűnik a személye a filmben, minden jelenet viccessé, elgondolkodtatóvá válik. Az a baj a filmmel, hogy a történet nem túl kidolgozott. Rengeteg a felesleges üresjárat a filmben. Nagyon soknak éreztem a több, mint 2 órás játékidőt. Az első óra hamar lepereg, azonban utána nagyítóval kell keresgélni a történetet a filmben, hiszen szinte nincs is. A díszletek viszont nagyon szépek, kidolgozottak. Ennek ellenére is, minden sci-fi rajongónak ajánlom egyszer nézhetős kategóriában.

dráma | sci-fi

Norvég tudósok alighanem megtalálták a megoldást az emberiség egyik legégetőbb problémájára, a túlnépesedésre. Íme a megoldás: zsugorodjunk! Hiszen gondoljuk csak bele, egy... több»

2