2019.01.04 23:36 MMcFly2015 Olvasottság: 103x
0

Az év első zseniális filmje

Mint Rocky rajongó a szokásos éves maratonom után, alig vártam a premierlistán a CREED nevet. Szerencsére nem jutott a történet olyan mély gödörbe, mint anno a Rocky ötödik részénél, amit a fanatikusok is úgy kezelnek, mintha nem is lenne. Közel áll hozzám a - sokak által lehúzott - negyedik rész, és szerencsére a Creed 2, ennek a filmnek a vázára építkezett, nem is rosszul. Dolph Lundgrent még nem sikerült ennyire erős alakításba látnom, most tisztelgek az öreg elött, mert kis túlzással de annyira volt a film motorja és kulcsfigurája; mint Sly.

A film szerkezetileg a jól bevált recept szerint működik - hogy őszinte legyek a 8 filmből minimum 6 hasonló bonyodalmakkal rendelkezik - de az alakításoknak hála; a dráma, a ringen belül meg a hanghatások, és a nagyszerű rendezés üt hatalmasat.

Az év első zseniális filmje

Hogy kicsit kötekedjek is, talán-talán a drámázásból volt egy extra töltet, ami számomra már időhúzásnak tűnt; ez pedig Adonis lányának a megszületése utáni időszak. Kaptunk hideget - meleget, szinte együtt éreztünk a főhős tragédiáival, ez már fölöslegesnek tűnt (volna, ha nem lett volna ott Rocky, a bölcsességeivel, amit mindig öröm hallgatni).

A finálét senki előtt nem szeretném lelőni. Felkészültem a legszomorúbb befejezésekre is - amiből hál' isten semmi nem valósult meg, de ha valaki olyan nagy tisztelője a Rocky szériának, mint jómagam, és Ivan Drago szálra a negyedik részből, nem csak felszínesen emlékszik, akkor biztos vagyok benne, hogy legalább olyan libabőr kapja el, mint engem. Szerintem ez a dráma még mindig a csúcson van. A 2015-ös Creed újraindított és folytatott egy legendás életutat, amit a Creed 2 megkoronázott egy nosztalgiafaktorral meg egy tökéletes befejezéssel. Imádtam.

Év első mozijának tökéletes volt!

83 Creed II.  (2018)

dráma | sportfilm

Adonis Creed élete az egyensúly kereséséről szól magánélete és sportolói pályája között. A bokszoló élete meccsére készül, és egy olyan ellenféllel kell szembenéznie,... több»

0