2019.07.27 11:06 HercegPeter Olvasottság: 433x
0

Amikor fél Hollywood összefogott, hogy megmentsék a Földet

Ha valaki azt mondja, hogy katasztrófafilm, akkor fogadni mernék rá, hogy az emberek fele erre a filmre gondol. Mondhatni, ez a műfaj etalonja. A számos hiba ellenére elmondható, hogy talán az egyik legjobb világvége film.

A történet jól felépített (a logikai buktatók ellenére), próbálnak minden szereplőt megszerettetni velünk, még Steve Buscemit is, aki miatt majdnem minden odalett. El kell tekinteni attól, hogy megint az USA menti meg a világot és, hogy egyedül csak ők vették észre a közelgő veszélyt és ahelyett, hogy a többi országgal közösen dolgoznának ki egy tervet, a kezükbe veszik az irányítást és istent játszanak. Vagy ők lesznek a hősök vagy senki. Persze muszáj volt adni egy kis szeletet a dicsőségből másnak is, így kaptunk egy orosz kozmonautát, és megemlítik a franciákat és a kínaiakat.

Amikor fél Hollywood összefogott, hogy megmentsék a Földet

Ebben a filmben minden van. Akció, sci-fi, romantika, humor és dráma. Mindegyik műfajt más és más karakter hozza el nekünk. A nevetésről Buscemi (bár a végére belőle egy kicsit talán már túl sok) és Stormare, a romantikáról Affleck és Liv Tyler, míg az akcióról leginkább Willis, Fichtner és ugyancsak Affleck gondoskodik. Rajtuk kívül is rengeteg híresség bukkan még fel a filmben, úgy mint Billy Bob Thornton, Udo Kier, vagy a sajnos meglehetősen kevés szerepet kapó Owen Wilson.

A látványra nem lehet panaszunk, részben a Michael Bay-re jellemző robbanásoknak köszönhetően. Én a film legnagyobb hibájának nem a számos hibát rónám fel, hanem a párbeszédek kezdetlegességét. Borzasztóan amatőr szinten van. Ott van például ez az "öt szavas" duma és a többi béna beszólás. Ellenben a zene hibátlan, köszönhetően Liv Tyler apjának és bandájának, az Aerosmith-nek.

Lehet, hogy az Imdb-s 6,6 közelebb áll valósághoz, de nem lehet nem 5 csillagot adni neki, akármennyire is logikátlan helyenként.

82 Armageddon  (1998)

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

Egy óriási égitest száguld a Föld felé több tízezer kilométer per órás sebességgel. Úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen az ütközés, és így a Föld megsemmisülése is. A... több»

0