2022.07.07 22:24 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
3

A publicista, aki velem versenyez bőszen!!!

Őszintén, ezt a filmet már annyira vártam, mint birka a nyírást.

Ghost Face visszatér, hogy ötödször is lemészároljon egy pár (szinte) önként jelentkező halálra ítéltet.

A publicista, aki velem versenyez bőszen!!!

Woodsboro ismét él, lélegzik, és megmutatja magát az itt maradtakon keresztül, hiszen az élet sohasem áll meg, legfeljebb azok számára, akik egy helyben topognak.

25 év után újra felkerül az a bizonyos maszk, amitől úgy rettegtünk anno.

Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezésében, akiknek szerintem a mester, Wes Craven örült volna.

A forgatókönyvet Guy Busick és James Vanderbilt szerezte, a kamerák mögött Brett Jutkiewicz állt, vagy éppen ült, ahogyan a helyzet megkívánta.

Persze játszhatunk a szavakkal, mi is ez?

Reboot?

Remake?

Sequel?

Teljesen mindegy. A mondanivaló, és a színészi játék a lényeg. Az 1996-os Sikoly 1 nem volt rossz film, pedig a kilencvenes években túl sok jó mozi horror műfajban nem született. Bejött, ahogy a 2022-es folytatása is. Mindkettő fénylő gyémántként ragyog a horror paletta egén.

Ismét egy csörgő telefonnal és egy halálra rémült fiatal lánnyal kezdünk.

De ez most szinte felüdülés, és ugyanannyira izgalmas, mint az első epizódban. Mint anno, Stallone filmjében a klasszikus mondás, NBS.

Ne Bízz Senkiben!

Amber (Mikey Madison), Richie (Jack Quaid), Judy (Marley Shelton),Wes (Dylan Minette) mellé felsorakoznak a "régiek" is nagy-nagy szerencsénkre.

Úgy mint Dwight (David Arquette), Sidney (Neve Campbell) és Gale Weathers (Courtney Cox), de egy-egy laza flashback-ben láthatjuk Billy Loomist (Skeet Ulrich), Matthew Lillardot, Drew Barrymore-t és Henry Winklert is.

Sam (Melissa Barrera) volt súlytalan (sajnos), de ezt Ghost Face feledteti velünk kegyetlenségével és tökéletes játékával.

Wes Craven Sikoly filmje (a negyedik) már kissé elfáradt, és nem is gondoltam volna, hogy fel kell, és ha fel kell, fel lehet-e még éleszteni a sorozatot?

A válaszom az, hogy igen, mindenféleképpen.

Itt már kell a betonkemény és biztos lábakon álló CGI, kellenek a digitális trükkök, amik rendben is voltak. Az extreme close up (XCU), ami Wes nagy kedvence volt, a rendező páros tovább vitte.

És sikerrel.

Nem egy klasszik hentelés, de a parás részek rendben vannak, és a gyilok viszi a gore-t, és kellemesen borzongat!

A karakterek továbbra is elég jellegtelenek, csak a gyilkos kiléte érdekes, semmi más. A film sokszor kapaszkodik a gyökerekhez, ami jó, és becsülendő dolog. A B-filmes zsáner marad, de ez kit érdekel? A film méltósággal jött, beköszönt, és aratott.

Ha már említettem, hogy a gyenge Barrera idegesítő volt, a húgát játszó Jenna Ortega viszont zseniális. Nem tökéletes, de mindenesetre szuper kis mozi, nagy nosztalgia-faktorral.

Aztán hogy lesz-e még folytatás?

Legyen, de húzzanak bele, nehogy már nyugdíjazzák a szereplőket.

Kedvenc fotelem és jeges tea.

Mi kell még?

78 Sikoly  (2022)

horror | misztikus | thriller

A Sikoly 5 történetének főszereplője egy fiatal nő, aki visszatér szülővárosába, azonban a hazatérését szörnyű gyilkossági esetek árnyékolják be. A hírhedt álarcos... több»

3