2023.07.06 10:10 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: 760x
0

Akik nem bírják a vergődést felsőfokon, azok kerüljék el nagy ívben!

Hibát hibára halmoztam tegnap este: nem olvastam el a film tartalmát, bekapcsoltam a tévét, elindítottam a filmet és végig is néztem. Annyira jó a film címe, egy ilyen „alkotásra” elpazarolni vétek volt. A befejezésen gondolkodom, annyi mindenre utalhat. Kapcsolat befejezése, barátság megszakítása, munkahely elhagyása, új élet kezdése és a régi elhagyása stb.

Na de ez? A remény, a boldogság, az öröm, a kiegyensúlyozott párkapcsolat közelében sem járunk. Egyetlen perc sem volt, ami melegséggel töltötte volna el a szívemet. Régóta kerülgettem ezt a filmet, nem is csodálkozom, hogy eddig nem tudtam rávenni magam. Most is kár volt az időért.

Akik nem bírják a vergődést felsőfokon, azok kerüljék el nagy ívben!

A filmben megint ugrálunk időben és térben, ide-oda mozogva a valóság és a kapcsolat álomszerű kommentárjai között, és nem tudjuk, hogy ki kicsoda. A főszereplő nő Lucy (Jessie Buckley), akinek a neve többször változik a film során, hol Yvonne, hol Lucy. Lehet, hogy nincs is ott? Az idő múlásával életének több aspektusa megváltozik és átíródik. Nekem nem sikerült rájönnöm, hogy kicsoda, de nem is érdekel. Ez sok volt nekem. Az a hosszú autóút, az ablaktörlő folyamatos nyekergő hangja, a semmitmondó párbeszédek és a depressziós gondolatok. Egy fiatal pár, akik hat hete ismerik egymást, nem így szoktak beszélgetni és nem ilyen nehéz témákról, mint a halál, a betegség meg az öregedés. Nyomasztó és szürreális. Miért a nézőknek kell megfejteni, hogy éppen mi járt az írónő fejében, amikor a könyvet írta? A regényt biztosan nem fogom elolvasni. A rendezőnek, Charlie Kaufmannak ez volt idáig a legjobb filmje? Valóban? Thriller kategóriába sorolták a filmet, miért is? A thriller borzongást jelent a Wikipédia szerint, igen, az egész filmtől borzongtam. Ez lenne a thriller? Érthetetlen a kutyás jelenet. Azzal mit akar átadni vagy üzenni nekünk az író, Iain Reid és a rendező, Charlie Kaufman? Őrjítő volt! A zene hihetetlenül rossz. Akik rossz passzban vannak, azok valóban kerüljék el!

dráma | thriller

Bár nincs meggyőződve arról, hogy kapcsolatuknak van jövője, egy fiatal nő és újdonsült párja meglátogatja a férfi családját. Nem sokkal az érkezésük után pusztító... több»

0