2023.09.18 12:35 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

Egy mese felnőtteknek hétfőre, ha még hiszünk a csodákban. Energiával tölt fel, és megadja a kezdő lendületet egész hétre.

Nagyon sok negatív kritikát olvastam a filmről, és most kiállok mellette! Nagyon könnyed a történet, és azt sugallja, hogy ha nagyon hiszünk valamiben, és kitartunk mellette, az sikerülni fog. Igaz, inkább egy kedves meseformába öntve, és inkább gyerekekről szól a film és egy iskola megmentéséről, mely bontásra lett ítélve (már láttunk rengeteg ilyen filmet), de ez mégis egy kicsit jobb, egy kicsit más, egy szerethető darab. Skeeter (Adam Sandler), aki egy Los Angeles-i szállodában gondnok, egy kicsit komolytalan, felnőtt férfi létére, aki arra vár, hogy, ő kaphassa meg a szálloda igazgatói székét. A várt előléptetésről szóló álmok szertefoszlanak, amikor Richard Nottingham (Richard Griffiths), a szálloda igazgatója bejelenti, hogy Kendall Duncan (Guy Pearce) lesz az igazgató, nem pedig Skeeter.

Aztán Skeeter nővérét, Wendyt (Courteney Cox) kirúgják az állásából, és Skeeternek kell vigyáznia a két gyerekére, míg Arizonába megy állásinterjúra. Mikor minden összeomlani látszik, Skeeter egy véletlen folytán csöppen bele a mesékbe, melyek furcsa módon a való életben is éltre kelnek, köszönhetően unokahúgának, Bobbinak (Laura Ann Kesling) és unokaöccsének, Patricknak (Jonathan Morgan Heit), és ezzel mindenki élete megváltozik. Az Esti meséket, melyeket minden este ki kell találnia, a gyerekek átszövik (gondolom, nem kis költségvetésből készültek a CGI-os jelenetek), és sok furcsaság veszi kezdetét. Az Indián (Rob Schneider) is szerepet kapott a filmben, és hozza a megszokott vicces formáját.

Egy mese felnőtteknek hétfőre, ha még hiszünk a csodákban. Energiával tölt fel, és megadja a kezdő lendületet egész hétre.

A legzseniálisabb színészi játékot Kendall Duncantől (Guy Pearce) láthatjuk. Egy igazi rosszindulatú embert alakít, aki piperkőc, és lenéz mindenkit, de ő is megkapja a maga kis „jutalmát” a történet végén. Mickey (Russell Brand) az álmatlansági pánikbetegségben szenvedő vicces figura, Skeeter barátja is remek alakítást nyújt. A forgatókönyvírók (Matt Lopez, Tim Herlihy) és a rendező (Adam Shankman) jó munkát végeztek. Egy ártalmatlan és kellemes Disney-vígjáték. Vicces jelenetekben bővelkedik, ezáltal remek kikapcsolódást nyújt. A film üzenete, hogy hinni kell a jóban. Ha véres horrorra vágyunk, akkor inkább kerüljük el ezt a mozit. Jó szórakozást mindenkinek, aki belevág a film nézésébe.

78 Esti mesék  (2008)

családi | fantasy | romantikus | vígjáték

A pozitív életszemléletű, a harmincas éveit taposó Skeeter egy szállodában dolgozik karbantartóként. Nővérének, aki épp a közelmúltban vált el, váratlanul el kell hagynia a... több»

0