2024.02.18 23:39 Timon Olvasottság: <100x
3

Lehengerlő látványvilág, szenzációs sztori, zéró üresjárat

Kicsit óvatosan láttam neki, mert sokak szerint, legalábbis akiktól hallottam, ez a film nem annyira jó, de nekem frankón bejött. Az első eredetiségét igyekszik megközelíteni, nem sikerül minden egyes részében, de ez nem vesz el sokat belőle. Azzal, hogy az internet világába kénytelenek egy sürgős ügy miatt belépni az egyszerre volt a sejthető útja a folytatásnak és a zseniális. Utóbbi azért, mert szuperül kiterjesztették az egészet: amit eddig csak képernyőn láttunk, azt belevitték egy 3D-s térbe, ahol a felhasználó(profilok) "mozgó" figurákként vannak ábrázolva, és hiteles működik a "kémia" köztük és az internetes oldalak képviselői között. Csak úgy próbáltam számolni, mennyi oldalt ismerek melyek ott voltak. (Ha pedig ma készült volna, akkor pl. Twittermadárkák helyett X lenne, a kedvenc közösségi média oldalam újabban, így is tetszik..)

Ralphéknak sürgősen videokészítésből kell pénzt keresniük, ami csak egy ideig annyira nagy buli. Persze ilyen rövid idő alatt valójában nem lehet ennyi pénzt keresni ebből, amúgy pedig nem biztos munka ez a legtöbbeknek, a legtöbb valódi munka sokkal hasznosabb amúgy is.. Akkor kezd lankadni az ő extra virtuális örömük, amikor szembesül a kommentszekciókkal. És jó, hogy ott kimondták, hogy fontos szabály az interneten, hogy nem szabad elolvasni. Legalábbis ha az ember nem akar nagyon is potenciálisan neki nem tetszőt olvasni, elvégre fizikailag lehetséges a legtöbb helyen.. Sosem volt egyoldalú az egész. Nagyon veszélyes hely is persze, ezt sosem szabad elfelejteni. Az a rész viszont fergeteges volt, amikor elmentek Disneyland-be és ott találkoztak a hercegnőkkel, Pixar-hősökkel, Star Wars-szereplőkkel, Vasemberrel, Amerika Kapitánnyal. Mára pedig ott lennének a na'vi-k, az X-men-ek, Baby Yoda, Mando, Ahsoka... A rohamosztagosok pedig viccesek voltak, és nem maradhatott ki a híres Wilhelm-sikoly sem.:)

Lehengerlő látványvilág, szenzációs sztori, zéró üresjárat

Hamarosan pedig jött a fordulat. Persze mint sok esetben, ez is jórészt félreértés volt, hogy a lány nem tudta hogy Ralph hallja őt, és annyira nem akarta elhagyni. Ekkor jön a vírus a képbe, nem annyira rossz szándékkal, de ez történik, ha az ember olyan eszközt alkalmaz amit nem ismer, nem tud kezelni és amitől minden kitelik. Ez a bizonytalanság-dolog egyébként tök zseniális volt Raplh jellemfejlődése felől. Az csak a legkevesebb, hogy egy csomó nem-jó-oldalú-másolata egy gigamelákot formáltak. Ilyen végzetes helyzet tudta csak igazán a jobbat kihozni belőlük és ezzel megtisztítani a bizonytalanságtól.

Tetszik a zenei dalbetét is, a film több helyen egy kicsit eröltetett, de összességében bírható, a karakterek többnyire jófejek.

10/9

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Rontó Ralph és Vanellope egy új és izgalmas kalandra indul, mert Vanellopénak szüksége van egy alkatrészre a játékához. Ehhez viszont maguk mögött kell hagyniuk a játékterem... több»

3