2019.01.16   szerző: ps   hozzászólások: 0

Minden idők egyik legjobb és legsikeresebb kalózos kalandfilmje A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka, amit Johnny Depp, Orlando Bloom és Keira Knightley alakítása tett igazán emlékezetessé. Ki gondolta volna tizennégy éve, hogy ennyi folytatás fogja követni a filmet? Már az ötödik film érkezik (és nem vennék rá mérget, hogy ez lesz az utolsó), hiszen mindenki tudja, hogy most csütörtökön mutatják be a mozikban A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja című filmet, amelyben Johnny Depp ötödik alkalommal alakítja a legendás kalózkapitányt, Jack Sparrow-t.

10 meglepő érdekesség A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című filmről

Mi már nagyon várjuk az új részt, de most lássuk azt a 10 érdekességet a nosztalgia jegyében!

1. Johnny Depp egy ismert zenészről mintázta Jack Sparrow-t, leginkább mimikájában ismerhető fel, hogy Jack Sparrow a legendes zenész, Keith Richards hasonmása. Éppen ezért láthattuk Richards-ot A Karib-tenger kalózai: A világ végén című filmben Sparrow apjaként. Richards egyébként a harmadik rész óta a franchise minden részében feltűnt, és szerepet kapott az új részben is.

2. A forgatásra több ezer átkozott érmét készítettek, természetesen nem aranyból, hanem rézből. A sors fintora, hogy a forgatás végére egyetlen árva érme sem maradt, mindet elkapkodták a forgatáson dolgozók. Még maga Depp is vitt magával belőle. Úgy néz ki nem féltek az átoktól…

3. Ted Elliott és Terry Rossio már 1993-ben elkezdtek a film forgatókönyvén dolgozni, mégis 10 évet kellett várni a premierig. A forgatókönyvet számos alkalommal átírták, de a forgatás és az utómunkálatok is sok időt vettek igénybe. Bevallásuk szerint annyiban más ez a film a korábbi kalózos kalandfilmektől, hogy elrugaszkodik a valóságtól, előtérbe kerülnek a paranormális és mágikus elemek.

4. Ted Elliott és Terry Rossio annyira a szívügyüknek érezték a filmet, hogy a forgatás elejétől a végéig ott lebzseltek a rendező és a színészek között. Egyetlen napra sem hagyták ott a forgatást. Egyébként ez az írópáros írta a franchise valamennyi részét.

5. Gore Verbinski, a film rendezője saját bevallása szerint gyermekkorában félt a Disneylandben található Karib-tenger kalózai attrakciótól. Egyébként köztudott, hogy a filmet éppen ez az attrakció inspirálta.

6. A film ősbemutatója Disneylandben volt 1993-ban a Tom Sawyer szigeten. Korábban nem volt a Disneylandben egyetlen ősbemutató sem.

7. A film forgatása után a kellékek egy részét Disneylandbe szállították, ahol a Karib tenger kalózai nevű attrakció részévé váltak a legendás film egyes elemei. Az aztékok aranyával teli láda például egyenes a forgatásról érkezett. Na persze aranytallérokból újakat kellett készítetni…

8. Keira Knightley mindössze 17 éves volt a forgatás idején, éppen ezért félt édesanyja mindenhová vele tartott a forgatáson.

9. Turner és Sparrow legendás párbajában a színészek kormosak lettek, de igazi korom helyett csokoládéport használtak.

10. A film legutolsó sorát maga Johnny Depp írta, és ha esetleg valaki nem emlékezne rá, akkor itt az ideje újra megnézni a filmet!