10 meglepő érdekesség A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című filmről

Minden idők egyik legjobb és legsikeresebb kalózos kalandfilmje A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka, amit Johnny Depp, Orlando Bloom és Keira Knightley alakítása tett igazán emlékezetessé. Ki gondolta volna közel húsz éve, hogy ennyi folytatás fogja követni a filmet? És a hírek szerint már javában készül a reboot, melyben Margot Robbie veheti át a stafétát Depptől

Amig erre várunk, íme 10 érdekesség a nosztalgia jegyében!

1. Johnny Depp egy ismert zenészről mintázta Jack Sparrow-t, leginkább mimikájában ismerhető fel, hogy  Sparrow-t a legendes zenész, Keith Richards inspirálta. Éppen ezért láthattuk Richardsot A Karib-tenger kalózai: A világ végén című filmben Sparrow apjaként. Richards egyébként a harmadik rész óta a franchise minden részében feltűnt, és szerepet kapott az ötödik részben is.

2. A forgatásra több ezer átkozott érmét készítettek, természetesen nem aranyból, hanem rézből. A sors fintora, hogy a forgatás végére egyetlen árva érme sem maradt, mindet elkapkodták a forgatáson dolgozók. Még maga Depp is vitt magával belőle. Úgy néz ki, nem féltek az átoktól…

3. Ted Elliott és Terry Rossio már 1993-ben elkezdtek a film forgatókönyvén dolgozni, mégis 10 évet kellett várni a premierig. A forgatókönyvet számos alkalommal átírták, de a forgatás és az utómunkálatok is sok időt vettek igénybe. Bevallásuk szerint annyiban más ez a film a korábbi kalózos kalandfilmektől, hogy elrugaszkodik a valóságtól, előtérbe kerülnek a természetfeletti és mágikus elemek.

4. Ted Elliott és Terry Rossio annyira a szívügyüknek érezték a filmet, hogy a forgatás elejétől a végéig ott lebzseltek a rendező és a színészek között. Egyetlen napra sem hagyták ott a forgatást. Egyébként ez az írópáros írta a franchise valamennyi részét.

5. Gore Verbinski, a film rendezője saját bevallása szerint gyermekkorában félt a Disneylandben található Karib-tenger kalózai attrakciótól. Egyébként köztudott, hogy a filmet éppen ez az attrakció inspirálta.

6. A film ősbemutatója Disneylandben volt. Korábban ilyesmire nem volt példa.

7. A film forgatása után a kellékek egy részét Disneylandbe szállították, ahol a Karib-tenger kalózai nevű attrakció részévé váltak a kultikus film egyes elemei. Az aztékok aranyával teli láda például egyenes a forgatásról érkezett. Na persze az aranytallérokból újakat kellett készítetni…

8. Keira Knightley mindössze 17 éves volt a forgatás idején, éppen ezért édesanyja mindenhová vele tartott a forgatáson.

9. Turner és Sparrow legendás párbajában a színészek kormosak lettek, de igazi korom helyett csokoládéport használtak.

10. A film legutolsó sorát maga Johnny Depp írta, és ha esetleg valaki nem emlékezne rá, akkor itt az ideje újra megnézni a filmet!

akció | fantasy | kaland

A jólelkű kovácsfiú, Will Turner (Orlando Bloom) elvei ellenére szövetkezik a Jack Sparrow (Johnny Depp) vezette kalózokkal, hogy megmentse gyermekkori szerelmét, Elizabeth Swant... több»