10 testhorror, ami túl messzire ment

A horroron belül is ezernyi műfaj van, mindenkinek más jön be. Valaki frászt kap a természetfelettitől, másokat a pszichopata gyilkosok rémisztenek meg. És van egy réteg, aki az úgynevezett testhorrort kedveli. Ezek azok a filmek, amelyek azzal váltják ki a nézőkből a borzongást, hogy az emberi testet helyezik mindenféle groteszk és gyomorforgató helyzetbe. Mutációk, csonkítások, nyers erőszak és gyakran tonnányi vér.

Aki a testhorrort bírja, annak garantáltan erős a gyomra. De még így is vannak olyan filmek, amikről még a legedzettebb horrorrajongók is inkább kivonultak a teremből. Mi most pontosan ilyen filmet mutatunk nektek. Figyelem, az alábbi listán szereplő alkotásokat tényleg csak a legerősebb gyomrú és idegzetű olvasóknak ajánljuk. Némelyiket még nekik sem.

#10

78 Porontyok  (1979)

(6) (5)

horror | sci-fi

HBO Max | TV-ben (Cinemax 2, csütörtök 01:33)

A pszichotrillerben Frank egyedül neveli kislányát, mivel annak édesanyja pszichiátriai kezelés alatt áll. A férfi egy alkalommal karmolásokat talál lánya hátán, és biztosan... több»

Hamisítatlan David Cronenberg horror. Egy válófélben lévő nőről szól, aki mentális gondokkal is küzd. Emellett egy testén kívüli méhben törpe gyerekeket hoz a világra, akik a környékbeli szomszédságot pusztítják. Az 1979-es filmben van egy jelenet, amikor a nő szó szerint tisztára nyalja az egyik porontyát...
#9

horror | vígjáték

A Brain Damage történetének főhőse Brian, aki egyik reggel egy kicsi visszataszító lényt talál, amely rögtön szimbiózisba lép az agyával és euforikus boldogságban tartja a... több»

Frank Henenlotter is a testhorror egyik koronázatlan királya olyan filmekkel mint a Frankenhooker. A film főhőse Brian, akit egy húsevő parazita támadott meg. A parazita befészkeli magát az agyba és ráveszi az áldozatát, hogy új embereket csaljon magához, akiket aztán egy halucinogén droggal csábít el és fertőz meg. A film egyik jelenetében Brian szó szerint a saját fülén keresztül próbálja meg kihúzni a saját agyát... 
#8

68 Félelmetes társaság  (1989)

(1) (8)

horror | szatíra | vígjáték

Egy fiatal srác azzal kénytelen szembesülni, hogy szülei egy elit társaság része, akik rendszeresen orgiákat rendeznek.

Brian Yuzna, a Re-Animátor filmek rendezője ebben az 1989-es filmjében is sokkolta a nézőket. A sztori egy nem teljesen emberi társaságról szól, akik szeretnek gyilkolni és orgiákra összejönni. De itt nem holmi szex mindenkivel orgiákról van szó. A tagok ugyanis szó szerint összeolvadnak mindenféle groteszk masszává, ahol valaki arcából simán lehet valaki másnak a végbélnyílása.
#7

50 Agyar  (2014)

(11) (2)

dráma | horror | szatíra | vígjáték

Egy férfit foglyul ejt egy őrült, és fizikai-szellemi terrornak teszi ki, aminek célja, hogy rozmár legyen belőle.

Tudtad, hogy Johnny Depp és a Hatodik érzék sztárja, Haley Joel Osment is szerepelt már testhorrorban? Az Agyar ráadásul egy igen elmebeteg film, amiben egy őrült tudós elrabol egy férfit. Az egyetlen célja, hogy a fickót rozmárrá alakítsa. A film végén a groteszk teremtmény az agyarával öli meg a tudóst.
#6

66 Street Trash  (1987)

(2)

horror | vígjáték

Főhősünk egy csöves úr, aki egy boltos haverjának üzletéből vesz egy üveg Vipera nevű piát. Ha valaki ebbe beleiszik, színes fo$$á változik. A piából van egy ládányi,... több»

Nem akármilyen filmről van itt szó kérem szépen. A sztori szerint egy boltos talál egy láda ősrégi piát, amit inkább a hajléktalanoknak ad. Csakhogy olyan erős piáról van szó, ami már lényegében sav, így aki iszik belőle, azon szó szerint kerersztülég a cucc. Van egy jelenet, amikor egy fickó konkrétan a budiban olvad szét, egy másikban pedig egy csapat az egyik fazon levágott péniszével rohangál fel-alá...
#5

78 Tetsuo - Vasember  (1989)

(2) (1)

horror | kísérleti film | sci-fi

Főszereplőnk elütött egy embert neje társaságában, kinek testét nem a közeli kórházba szállították, hanem az árokba dobták le. Azonban az áldozat fémemberként visszatérve... több»

Nem, ez a Vasember nem az a Vasember. Egy japán testhorror, amiben egy fémimádó fazont halálra gázol egy szerelmes pár. A fickó szelleme bosszút ál, ezért az autót vezető férfi teste lassan fémmé változik. Az egyik legbetegebb jelenet, amikor a pénisze fúróvá alakul, megtámadja a barátnőjét, de az megöli, majd magával is végez a fúróval...
#4

78 Paraziták  (1975)

(4) (17)

erotikus | horror | sci-fi

A Paraziták című horror története egy luxusigényeket kielégítő lakóépületben játszódik. Egy idős férfi megöl egy fiatal lányt, majd miután felboncolta a testet, magával... több»

Még egy David Cronenberg mozi, ráadásul az, amivel lényegében berobbant a köztudatba! A film rögtön a nyitó képsorokkal hazaküldte a gyengébb versenyzőket a moziból. Egy orvos meggyilkol egy nőt, majd felvágja a hasát és savval szétmaratja. Végül elvágja a saját torkát is. A film később egy toronyház lakói közt terjedő parazitáról szól, aminek az áldozata vaddá és feljazottá válnak, hogy minél jobban terjesszék a parazitát.
#3

62 Kabinláz  (2002)

(9) (14)

horror

Egy ötfős középiskolás csoport vakációjuk alatt egy elhagyatott hegyi faházban keres menedéket. Hirtelen egy ismeretlen ellenség üti fel a fejét, és egyiküket húsevő... több»

Eli Roth filmje idén már húsz éves! Egy csapat tinédzserről szól, de szó sincs itt semmilyen maszkos gyilkosról vagy túlvilági démonokról. A film egy "egyszerű" bakteriális fertőzésről szó, csak épp ez a baktérium szó szerint pár nap alatt felfalja az embert. A film nem kevés humorral, de még annál is több igencsak gyomorforgató, testhorrorba hajló látványeffekttel tálalja az egyébként egész érdekes sztorit. 
#2

83 Radírfej  (1977)

(10) (13)

horror | kísérleti film

A Radírfejben Henry meglátogatja barátnője szüleit, ahol leendő anyósa szembesíti a ténnyel: a lány terhes, ezért össze kell házasodniuk. Henryt és kedvesít is egyre inkább... több»

David Lynch is villantott testhorrort még 1977-ben. Henry és barátnője gyereket várnak, de egy mutáns szörny születik helyette. Mary elmenekül, Henry pedig egyedül marad a gyerekkel, aki állandóan sír. Egy nap Henry felvágja a baba pólyáját és kiderül, hogy a belső szerveket csak az tartotta, a gyereknek nincs is teste. Ritka beteg film, ami mégis kultstátusznak örvend manapság.
#1

horror

Martin egy mentálisan zavart, egyedülálló férfi, aki édesanyjával és egy kopár építkezési területen, éjszakánként biztonsági õrként dolgozik egy földalatti... több»

Már az első film ötlete is elmebeteg volt, de a folytatáshoz képest sehol sincs. Ebben egy őrült fazon, aki rajong az első filmért, eldönti, hogy "valóban" megcsinálja az emberi százlábút. Tizenkét ember köt egymáshoz a szájuknál és feneküknél, amihez ragasztót és tűzőgépet használ. Már ez is elég beteg, de még van tovább: hashajtót ad nekik... És még mindig van tovább: a látványra egy csiszolópapírral elégíti ki magát, aztán szögesdrótot teker a péniszére és azzal erőszakol meg egy nőt. Mit lehet erre mondani?