Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Radírfej (1977)

Eraserhead
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
6
Képek
2
Videók
Radírfej

Galéria (6)

Jack Nance
Jack Nance
Jack Fisk
Allen Joseph
Jack Nance
Laurel Near

Videók (2)

 
elekm90   2021. 08. 08.

legújabb vélemény

0

Ez elég kemény volt, még lynch-i mércével is. Nem mondom, hogy minden egyes szimbólumot és metaforát értettem, de az átjött, hogy Spencer fél a megállapodástól és családi élettől, különösen az apaságtól. David Lynch sajátos szemüvegén keresztül ötvöz... több»

 
dailyfilmsan   2020. 08. 22.

2

Ez az a művész film ami annyira átesett a ló túloldalára hogy majdnem nézhetetlen. Nem történik benne semmi. Nincsen logikai sík, és undorító. Túlértékelt, amire úgy érzem csak az időmet pocsékoltam.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

2

Ez nagyon beteg volt a számomra. Valahogy folyamatosan egy hidegháborús traumafeldolgozást éreztem benne. Hetekig rémálmaim voltak a filmtől, teljesen belémégtek a képkockái. Ennek ellenére ajánlom mindenkinek, aki szereti a bizarr, érthetetlen, megrázó és drámai filmeket.

 
Deku   2017. 12. 23.

1

Brutál nagyot szól ez a film. Volt már részem jóban de ez a legjobb. Muszáj megnézni. Messze az egyik kedvenc filmem lett, igazán jó izgalmas történet vezetés és nem vettem volna észre semmi olyat ami miatt gyengébben teljesített volna bármelyik pontján is a filmnek.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 22.

2

Brutális, agyzsibbasztó, és kissé beteg ez a film. Morbiditása nekem kissé sok... beleégett egy pár kép az agyamba, és gondolom a rendező ezt szerette volna. Megnéztem, és megállapítottam, hogy többet nem is fogom.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 24.

1
Próbára teszi az ember agyát és lelkét

Szóval van ez a David Lynch és az első játékfilmje, a Radírfej... sokat hallottam a filmről, hogy így szürrealista, meg úgy beteg stb. de amikor az ember rászánja magát, és megnéz egy ilyen filmet, akkor kapja meg csak igazán azt a szavakba nem önthe... teljes kritika»

 
tamas84   2015. 06. 12.

0

Fú, hát ez egy nagyon súlyos film, de Lynch zsenije azért már itt is megmutatkozott. Nem hiszem, hogy sokaknak elnyerné a tetszését, de én imádom az ilyen stílusú filmeket. :)

A film összbevétele 7 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmbéli "baba" becenevet is kapott Jack Nance által. A színész Spike-nak (magyar: Tüske) kezdte el becézni, amelyet később a stáb többi tagja is el kezdett használni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

David Lynch elmondása szerint a forgatókönyv megírásához Kafka elbeszélése, az Átváltozás, illetve Gogol novellája, Az orr szolgált inspirációul.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás miatt Jack Nance öt éven keresztül nem változtathatta meg különleges frizuráját.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Mel Brooks, Hollywood egyik nagy komikusa amikor találkozott Lynch-el, az elsőfilmes szerzővel, szó nélkül átölelte, és rákiáltott: „Maga nem normális! Szeretem magát!”

(Bogi87)
 

A Radírfej bemutatása után Lynchet „az első amerikai szürrealistaként” ünnepelték.

(Bogi87)
 
Frusztrációit füsttel, fémmel és torz hússal festette fel a mozivásznakra és egy mosoly kíséretében adta át nekünk, nézőknek. több»