Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
86
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
2
Videók
Radírfej
Jack Nance
Jack Nance
Jack Fisk
Allen Joseph
Jack Nance
Laurel Near
 
sabnock666   2018. 08. 22.

legújabb vélemény

Brutális, agyzsibbasztó, és kissé beteg ez a film. Morbiditása nekem kissé sok... beleégett egy pár kép az agyamba, és gondolom a rendező ezt szerette volna. Megnéztem, és megállapítottam, hogy többet nem is fogom.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 24.

Próbára teszi az ember agyát és lelkét

Szóval van ez a David Lynch és az első játékfilmje, a Radírfej... sokat hallottam a filmről, hogy így szürrealista, meg úgy beteg stb. de amikor az ember rászánja magát, és megnéz egy ilyen filmet, akkor kapja meg csak igazán azt a szavakba nem önthető élményt, amelyet nem is nagyon lehet visszaadni kritikákban és véleményekben. És itt ez a Radírfej, ami pont ilyen. Nem tudom mi lakozik a rendező fejében, de tény: valami teljesen más, mint egy átlagos emberében, s ami az egészben a bámulatos, hogy a vízióit miképpen tudja átültetni a mozgókép adta lehetőségekre. És itt még csak nem is arra gondolok, hogy szürreálisabbnál szürreálisabb dolgok történnek, arra még azt merem mondani, hogy tiszta... több»


 
Deku   2017. 12. 23.

Brutál nagyot szól ez a film. Volt már részem jóban de ez a legjobb. Muszáj megnézni. Messze az egyik kedvenc filmem lett, igazán jó izgalmas történet vezetés és nem vettem volna észre semmi olyat ami miatt gyengébben teljesített volna bármelyik pontján is a filmnek.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Ez nagyon beteg volt a számomra. Valahogy folyamatosan egy hidegháborús traumafeldolgozást éreztem benne. Hetekig rémálmaim voltak a filmtől, teljesen belémégtek a képkockái. Ennek ellenére ajánlom mindenkinek, aki szereti a bizarr, érthetetlen, megrázó és drámai filmeket.

 
necum   2016. 06. 05.

Aki szereti az szürrealista filmeket, annak kötelező, nagyon elvetemült alkotás lett, de aki blockbustereken szocializálódott, az szerintem negyed órát sem fog kibírni belőle.

 
Akárhogy is nézzük, abban a rendezőnek kell igazat adnom, hogy filmjeinél, kiváltképpen az elsőnél nem is igazán a megértésén, mintsem az átérzésén van a hangsúly. S e tekintetben a Radírfej egy eleddig utánozhatatlan bravúr. több»
 
Frusztrációit füsttel, fémmel és torz hússal festette fel a mozivásznakra és egy mosoly kíséretében adta át nekünk, nézőknek. több»

A film összbevétele 7 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmbéli "baba" becenevet is kapott Jack Nance által. A színész Spike-nak (magyar: Tüske) kezdte el becézni, amelyet később a stáb többi tagja is el kezdett használni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

David Lynch elmondása szerint a forgatókönyv megírásához Kafka elbeszélése, az Átváltozás, illetve Gogol novellája, Az orr szolgált inspirációul.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás miatt Jack Nance öt éven keresztül nem változtathatta meg különleges frizuráját.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.