Napokon belül elrajtol a Disney+ következő Star Wars-sorozata, aminek ezúttal az animációs sorozatok kedvelői örülhetnek igazán. A Star Wars: Jedihistóriák ugyanis egyfajta antológia lesz, amely több Jedi-mester történetét is el fogja mesélni. Az első évad két főhőse Ashoka Tano és Dooku gróf lesznek, de más ismerős arcokra is számíthatunk.

A sorozat rövid, nagyjából tizenöt perces epizódokból épül fel. Az epizódokat hármas csoportokba rendezték, egy-egy ilyen hármas meséli majd el egy bizonyos Jedi történetét. A pilot epizódot még májusban levetítették egy rendezvényen, ebben Ashoka Tano gyermekkorát láthatták a nézők. Sokan mégis valószínűleg inkább Dooku grófra lehetnek majd kíváncsiak, hiszen az övé egy klasszikus sötét oldalra való átállás-sztori lesz.

De Ashoka Tano és Dooku gróf mellett lesznek más régi ismerősök is a sorozatban. Készülhetünk Mace Windu, Darth Sidious, Bail Organa, Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Yoda és Qui-Gon Jin felbukkanására is. Sok szereplőt olyan színészek keltenek majd életre, akik már korábban is alakították őket. Így például Qui-Gon Jinn Liam Neeson hangján fog megszólalni, míg Darth Sidiouse Ian McDiarmid szólaltatja majd meg.

Egy érdekes apróság: Liam Neeson nem egyedül fogja megszólaltatni Qui-Gon Jinnt. Ő akkor kölcsönzi neki a hangját, amikor a karakter már felnőtt. Azokban a jelenetekben viszont, amikor még fiatal, a színész fia fogja szinkronizálni.