'TOP10': 2021 tíz legrosszabb filmjét nem volt könnyű elfelejteni

Az elmúlt két-három év finoman szólva sem volt könnyű a filmiparnak, hiszen rengeteg forgatás kényszerszünetre vonult, illetve a mozik is hónapokra bezártak a járvány miatt. De még így is készültek új filmek, idén már egész sok. És bizony rengeteg olyan film került a mozikba és/vagy a streaming szolgáltatók kínálatába, amelyek borzasztóan sikerültek.

Ezek közül mutatjuk most meg azt a tízet, ami talán a rosszak közül is a legrosszabbak lettek. Persze egy ilyen lista mindig valamennyire szubjektív, de azért az esetek többségében az értékelések is elég jól tükrözik egy-egy ilyen mozi minőségét. De ha nem értetek egyet, kommentben nyugodtan jöhetnek a saját listák is!

#10

49 Édes kislányom  (2021)

(13)

akció | dráma | thriller

Netflix

Egy gyászoló férj elhatározza, hogy megleli az igazságot halott felsége ügyében, miközben igyekszik megóvni a kislányát. több»

Egy apa-lánya akciómozi, amelyben apu szembeszáll egy könyörtelen gyógyszergyárral, ami anyagi okokból megvonta az életmentő gyógyszert a feleségétől, aki meg is halt. A bosszúhadjárat sztorija elég sablonos, nem hiányzik belőle a kötelező bérgyilkos sem. A végére azért maradt egy árnyalatnyit váratlan fordulat is.
#9

62 Tom és Jerry  (2021)

(16) (10)

animáció | családi | kaland | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO

Minden idők egyik legikonikusabb párosa, Tom és Jerry eljön, hogy meghódítsa a mozivásznakat. Eljött az idő, hogy kiderüljön, miként ismerte meg egymást a duó.  Jerry, a... több»

Újabb ékes példája, hogy nem szabadna bolygatni a régi idők klasszikus meséit. Ebből sosem sül ki semmi jó, lásd Flinstone család vagy a Scooby Doo filmek. Hasonló színvonalat képvisel a Tom és Jerry mozi is, ami már nem csak alulról súrolja a kínosság határát.
#8

57 Gonosz csoda  (2021)

(14) (3)

dráma | horror | misztikus

HBO Max | Netflix | Telekom TVGO

Egy siketnéma lánynak megjelenik Szűz Mária, ettől kezdve pedig megjavul a hallása és képes beszélni. Tömegek járnak megcsodálni őt, egy valaki azonban baljóslatúnak tartja a... több»

A vallási horror egy süketnéma kislányról szól, akinek megjelenik Szűz Mária és ettől egy csapásra nem csak meggyógyul, de ő maga is csodatevővé válik. Érdekesnek tűnő sztori, egészen jó szereposztás, csak épp az egész elképesztően mesterkélt, lélektelen és klisés.
#7

52 Ébrenlét  (2021)

(12) (1)

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

Netflix

Miután egy globális katasztrófa következtében minden elektronika tönkremegy, és az emberiség álmatlanságban szenved, egy volt katona és lánya megtalálhatják a megoldást. több»

A sci-fi egy globális katasztrófa után játszódik, amitől az elektronikus berendezések tönkremennek, az emberiség meg képtelen többé elaludni. Már a sztori is fura, de az erre épített cselekmény olyan lapos, hogy kihívás ébren végigülni a 96 perces játékidőt.
#6

46 The Virtuoso  (2021)

(1)

akció | krimi | thriller

Egy hivatásos bérgyilkosnak meg kell találnia és meg kell ölnie utolsó célpontját, hogy teljesítse mentorával szembeni adósságát. Ellentétben a többi "munkájával", ehhez... több»

Még Anthony Hopkins is képes bűnrossz filmet csinálni, ez is ilyen. Egy bérgyilkosnak utolsó célpontját kell likvidálnia, mielőtt visszavonul, ám gyakorlatilag semmit sem tud róla azon túl, hogy egy étteremben fog megjelenni. Az egyetlen dolog, ami jó a filmben, az épp Anthony Hopkins, aki egyébként is csak nagyon kis szerepet kapott.
#5

37 Sister  (2021)

dráma | musical

Zut nemvárt kihívás elé állítja az élet, amikor azzal szembesül, hogy van egy lánytestvére, aki ráadásul autista is. több»

Musicalbe oltott dráma egy lányról, aki egy nap rájön, hogy van egy autista lánytestvére. Nagyon mély sztori szeretne lenni, de az egész egyszerűen hamis. Az autistát sztereotíp formában eljátszó színésznővel és a gyenge rendezéssel. Nem véletlenül kapott három Arany Málnát is.
#4

vígjáték

Netflix

Egy népszerű diáklány elfogad egy kihívást: a szalagavató királyává varázsolja Cameront, az iskola lúzerét.

Igen, ez a '90-es évek egyik ikonikus tinikomédiájának pofátlan koppintása. A suli legmenőbb csajának kell bálkirályt faragnia egy fogadás miatt a suli leggázabb srácából. És a végére egymásba szeretnek, hurrá. Unalmas, zéró egyediséggel bír és a Cobra Kai Tanner Buchananja itt is ugyanolyan bamba, mint minden filmjében. Rachel Leigh Cook szereplése pedig csak hab a tortán...
#3

akció | családi | dráma | vígjáték

Disney+

Egy fiatal házaspár elhatározza, hogy mindenáron visszaszereznek egy értékes örökséget, arra azonban nem számítanak, hogy egy rendkívül problémás gyerekkel találják szemben... több»

Ehhez aligha kell többet hozzáfúzni annál, hogy a legendás Reszkessetek, betörők! mozi fájdalmasan gagyi folytatása. Még a harmadik résznél is rosszabb, ha ez egyáltalán lehetséges. Ez senkinek sem hiányzott.
#2

26 Vanquish  (2021)

(3)

akció | krimi | thriller

Victoria csak új életet szeretne kezdeni a kislányával. A nő egykor drogfutárként dolgozott, azonban a múltja ismét utoléri őt, amikor egy volt rendőrnyomozó túszul ejti... több»

Nem csak Anthony Hopkins nyúlt mellé idén, de egy másik veterán hollywoodi legenda, Morgan Freeman is. Egy öreg zsarut játszik, aki elrabolja egy egykor drogfutár lányát, hogy ezzel kényszerítse a nőt egy utolsó utáni melóra. A rém gyenge sztorihoz rém gyenge rendezés is párosul. Messzire kerülendő. 
#1

akció | thriller

Miután hat vadász csillagászati összeget fizet azért, hogy kedvtelésből emberekre vadászhassanak, még maguk sem sejtik, hogy mire vállalkoznak. Bár a hajsza kezdetét veszi,... több»

Oké, ez egy kakukktojás. Mert nyugodtan állhatna itt helyette a Midnight in the Switchgrass, a Gyilkos ösvény, a Kereszttűzben vagy épp a Kozmikus bűn is. Mi bennük a közös? Hogy mindegyik olyan rossz, hogy valósággal büntetni kéne a készítőket érte. Ja, és mindegyikben Bruce Willis a főszereplő...