2022 legjobb filmjének sztárjával jön az új Star Trek-film, egyenesen streamingre

Bár a Star Trek jövője a mozikban továbbra is bizonytalan, az ikonikus sci-fi univerzum a kisképernyőn újra él és virul.

A Star Trek sorozatok új korszakát a Star Trek: Discovery vezette be 2017-ben. És nem sokkal a sorozat indulása után máris tervbe lett véve egy spin-off a sötét tüköruniverzumból érkező Philippa Georgiou császárnőről (Michelle Yeoh).

Bár a Star Trek világ főnöke, Alex Kurtzman többször is hangsúlyozta, hogy a projekt még nem került le az asztalról, és hogy a karaktert emiatt már a 3. évadban kiírták a Discovery-ből, a bejelentés óta eltelt öt évben nem sok minden történt - egészen mostanáig!

Mint arról az amerikai szaklapok egybehangzóan beszámolnak, a Star Trek: Section 31 nevű Georgiou spin-off most már tényleg jön - de (egyelőre) nem sorozat, hanem kizárólag a Star Trek streaming-háza, a Paramount+ számára készült film formájában.

AZ ELSŐ STAR TREK FILM A STAR TREK: MINDENEN TÚL ÓTA

Mivel Kurtzman nem akar túl sok Star Trek projektet egyszerre futtatni, most úgy tűnik, kihasználják az alkalmat, mivel a héten véget ér a Star Trek: Picard, és 2024-ben indul a Star Trek: Discovery ötödik és egyben utolsó évada, hogy az így keletkező űrt (többek között) a régóta készülő 31-es szekcióval töltsék be.

A projektet persze a Michelle Yeoh körüli hype is felpörgeti, aki nemrég nyert Oscar-díjat a Minden. Mindenhol. Mindenkor című elborult csavaros multiverzum-látványosságban nyújtott fantasztikus alakításáért.

Hogy pontosan mikor kerül a mozikba a Section 31, egyelőre nem tudni, de mivel a projekt már elég konkrét, és az is eldőlt, hogy ki felel majd a forgatókönyvért és a rendezésért (a Discovery veteránjai, Craig Sweeny és Olatunde Osunsanmi), elképzelhető, hogy 2024-ben már készen lehet.

Ez azt jelenti, hogy a sci-fi kalandnak a franchise más, újra és újra szóba került, de mégsem gyümölcsöző filmterveknél (mint például a Star Trek 4) is korábban kellene megjelennie. Ezzel a Discovery spin-off lenne az első Star Trek film a 2016-os Star Trek: Mindenen túl óta, még akkor is, ha a Section 31 most nem a nagyvászonra, hanem közvetlenül streamingre kerül.

Ami a tartalmat illeti, a film ott folytatja majd, ahol Georgiou búcsúja a Star Trek: Discovery harmadik évadában abbamaradt, ahol visszaküldték a tüköruniverzum egy múltbeli időpontjába, és most lehetőséget kap arra, hogy jobbra fordítsa a sorsát. Ahogy a cím is sugallja, valószínűleg ismét közös nevezőre jut a 31-es szekcióval, a Föderációs hírszerző szolgálattal.

Még ha a Star Trek: Section 31 most egy film is, nem kizárt, hogy később sorozat is követheti. De ez még a levegőben lóg.

Ami biztos, hogy már tervben van egy másik új Trek sorozat, a Star Trek: Starfleet Academy, ami a Csillagflotta Akadémián fog játszódni. Ezen kívül új évadot kap az első Discovery spin-off, a Star Trek: Különös új világok, valamint a Star Trek: Lower Decks és a Star Trek: Prodigy című animációs sorozatok. Tehát egyelőre nincs vége a jelenlegi Trek-boomnak az otthoni képernyőkön.