300 millió dollárba került, jön sikersorozat a 2. szezonja a Bosszúállók 3-4 rendezőjével

Ez (végre) hivatalos: A Prime Video zöld utat adott a Citadel 2. évadának, és Joe Russo fogja rendezni az egész évadot!

Az áprilisban bemutatott kémdráma első évadához több rendezőt is szerződtettek, többek között Jessica Yut és Newton Thomas Sigelt. A 2. évadban azonban kizárólag Joe Russo lesz a rendezői feladatokat ellátó szakember, míg David Weil visszatér a showrunner szerepkörbe.

A Prime Video azt is elárulta, hogy a nagy költségvetésű eredeti sorozat a második legnézettebb új eredeti sorozat az Egyesült Államokon kívül A hatalom gyűrűi mögött, világszerte pedig a negyedik legnézettebb műsor.

Az 1. évad összes epizódja pénteken landol a Prime Videón. Eközben a sorozat premierje egy hónapig az Egyesült Államokban és május 28-ig nemzetközileg is ingyenesen, tagság nélkül streamelhetővé válik a Prime Videón és a hirdetésekkel támogatott Freevee-en egyaránt.

A sorozat egy nemzetközi kémügynökséget követ, amelynek ügynökeinek - köztük a Madden által alakított Mason Kane-nek és Chopra Jonas Nadia Sinh-jének - elő kell bújniuk a rejtekhelyükről, hogy leszámoljanak a Manticore nevű hatalmas bűnszövetkezettel. A sorozatot, amely az Amazon és az MGM Studios főnökének, Jennifer Salke-nak az ötlete volt, egy összekapcsolódó globális franchise-nak képzelték el, amelynek Olaszországban és Indiában is készülnének off-shoot sorozatai. Ez utóbbi globális sorozatok jelenleg is készülnek.

"'Citadella' egy valóban globális jelenség" - mondta Salke -"Mindig is az volt a célunk, hogy egy új, eredeti IP-ben gyökerező franchise-t hozzunk létre, amely növeli a Prime Video nemzetközi közönségét. Ez a sorozat kiemelkedően sok új nemzetközi ügyfelet vonzott a Prime Videóra. A hatalmas, világszerte debütáló nézettség Joe és Anthony Russo figyelemre méltó víziójának, Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Lesley Manville és Stanley Tucci hihetetlen tehetségének, valamint a kreatív csapatok, a szereplők és a stáb fáradhatatlan munkájának bizonyítéka."

"Tekintettel arra, hogy ügyfeleink túlnyomó része felkarolta ezt a sorozatot, nem csak a premier epizódot osztjuk meg izgatottan, tagság nélkül, hanem azt is megerősítjük, hogy a sorozat visszatér a második évadra."

Anthony Russo és Jos Russo hozzátette: "Az AGBO izgatottan vág bele a kémsorozat következő szakaszába Jennel, Vernonnal és az Amazon teljes csapatával. A 'Citadella' innovatív történetmesélése megnyitotta az utat egy hihetetlen, világméretű együttműködéshez a kreatívokkal a kamera előtt és mögött."