Heteken belül a mozikba kerül, majd nem sokkal később már az AppleTV+-on is streamelhető lesz Will Smith legújabb filmje. A sztár ezúttal egy olyan történelmi alkotás főszereplője lesz, amely nagyon erős témát dolgoz fel. Az Emancipáció rendezője és a színész is megszólalt a forgatás kapcsán.

Az Emancipáció az 1800-as években játszódik és „Whipped Peter”, egy szökött rabszolga valós történetét meséli el. A rabszolgát az ültetvénytulajdonosok kegyetlenül megkínozták, aminek a nyomát egész életében a testén viselte. Mikor megszökött előlük, mérföldeken keresztül kutyákkal üldözték, ő pedig mezítelen lábbal menekült árkon-bokron keresztül. Végül elérte az Unió katonáit, akik segítettek neki, ő pedig csatlakozott hozzájuk és harcolt a polgárháborúban. A filmet egy eredeti és sokkoló fénykép ihlette, amely az igazi rabszolga hátát mutatja telis-tele súlyos sérülésekkel.

Az Emancipáció rendezője, Antoine Fuqua egy interjúban elárulta, hogy a forgatás nagyon kemény volt. Nem csak azért, mert rengeteg jelenetet 40 fokos hőségben kellet felvenniük, de a téma miatt is, ami nagyon megviselte a stábot. Viszont azt is kiemelte, hogy Will Smith mennyire nagyszerűen viselkedett mindenkivel.

Elmesélte, hogy a sztár szó szerint minden statisztához odament és bemutatkozott nekik. Megszorította a kezüket, megölelte őket. Azoknak pedig, akik a felvételeken a hullákat „játszották”, még pénzt is adott, amiért 40 fokos hőségben is helytállnak.

Will Smith is beszélt a forgatásról és a filmről. Elmondása szerint nem csak neki, de a stáb minden tagjának komoly kihívás volt feldolgozni a témát. Ezért külön szakembereket, terapeutákat és még egy lelkészt is fogadtak, akik a stábtagokkal foglalkoztak. Majd hozzátette, hogy ő maga rengeteget tanult és ajándéknak tekinti, hogy Peter bőrébe bújhatott, mert így átérezhette a mennyet és poklot, amit ő megjárhatott. Ezt új inspirációként fogadta és segített neki, hogy megértőbbé váljon.

v