Ma ünnepli 58. születésnapját A Gyűrűk Ura és A majmok bolygója franchise-ok sztárja, Andy Serkis, akit legutóbb a Batman Alfredjaként láthattunk. A jeles nap kapcsán cikkünkben hat olyan kevéssé ismert tényt gyűjtöttünk össze a színésszel kapcsolatban, melyekről jó eséllyel még Te sem hallottál.

1. Bár számtalan felejthetetlen alakítása volt, mindössze egyszer jelölték Golden Globe-díjra, ráadásul az egyik legkevésbé ismert filmjéért. A Longford című 2007-es brit tévéfilmben egy sorozatgyilkost, Ian Bradyt alakította.

2. Azt talán sokan tudják, hogy Serkis rendezőként is kipróbálta magát, de nem a Maugli - A dzsungel legendája volt az első rendezése, hanem a 2017-es romantikus életrajzi film, a Lélegzetvétel.

3. Serkis édesanyja, Lylie brit származású, aki fogyatékos gyermekeket gondoz, apja, Clement pedig iraki születésű, örmény felmenőkkel rendelkező nőgyógyász. Bár katolikus vallású családban nőtt fel, ateistának vallja magát.

4. Három gyermeke van, egy lánya, Ruby, és két fia, Sonny és Louis Ashbourne Serkis. Louis szintén kacérkodik a színészkedéssel, feltűnt például a Király ez a srác!-ban is.

5. Serkis egyik, ha nem a legismertebb szerepe Gollam A Gyűrűk Ura trilógiában. A színész a karakter hangjához a macskájától szerzett inspirációt. Elmondása szerint regenteget gyakorolt, hogy utánozni tudja a hangot, ahogy macskája szőrcsomókat köhög fel.

6. A felesége szintén színész, Lorraine Ashbourne, aki játszott Serkis első rendezésében, de feltűnt a Netflix A korona című nagysikerű sorozatában, és Peter Jackson 2005-ös King Kongjában is.

Ha még többre vagy kíváncsi, lapozd át a galériánkat is a színészről.