A 10+1 legjobban várt sci-fi, amit már 2024-ben látni fogsz

Már csak néhány hét van hátra 2023-ból, ez idő alatt még megemlékezünk elhunyt szeretteinkről, meglátogat minket a Mikulás, aztán jön Kevin és a karácsony. Egy jót bulizunk szilveszterkor, hogy aztán kezdetét vegye 2024. Ami többek között a sci-fi rajongók éve is lesz, hiszen közel egy tucat piszok izgalmasnak ígérkező új film kerül majd a mozikba a következő évben. Mutatunk is mindjárt párat közülük, csak győzzük kivárni, hogy megjelenjenek!

#11

akció | dráma | kaland

Egy árva tinédzser egy kedves, de titokzatos robottal és egy különc csavargóval járja be az amerikai nyugatot, hogy megkeresse öccsét. több»

Amerikát az emberek és robotok polgárháborúja dúlta fel. Ebben a veszélyekkel teli világban indul útnak egy fiatal lány, hogy felkutassa rég elveszett testvérét. Út közben pedig barátságot köt egy Skip nevű robottal.
#10

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

A végső, mindent átfogó harc nem ért véget Kong és Godzilla monumentális összecsapásával. Most az emberiség kénytelen beismerni sebezhetőségét, felismerve, hogy nem ő a... több»

Egyszer már összecsaptak, de az csak a kezdet volt. Az új film még mélyebbre ás a két gigantikus szörnyeteg történetében, kifejtve azt is, miként alakult a kapcsolatuk az emberiséggel. És közben kénytelenek lesznek összeállni egy a világot fenyegető új veszéllyel szemben.
#9

NA Transformers 1  (2024)

(2)

akció | animáció | fantasy | kaland | sci-fi

A történet a Cybertronon játszódik, az Autobotok és az Álcák otthonában, ahol megismerhetjük Optimus fővezér és Megatron kapcsolatát. több»

Talán az eddigi legkülönösebb Transformers-mozi készül. Az előzőkkel ellentétben ez ugyanis nem a Földön, hanem az alakváltó robotok szülőbolygóján, a Cybertronon játszódik. Megtudhatjuk belőle, hogy miként alakult ki az ellenségeskedés Optimus Prime és Megatron között.
#8

NA Borderlands  (2024)

akció | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

Pandora bolygóján vakmerő kalandorok vágnak bele az útba, hogy megtaláljanak egy legendás ereklyét. A Borderland az azonos című, kultikus videojáték adaptációja. több»

A méltán népszerű videojáték filmadaptációja. A történet Pandora sivatagos bolygóján játszódik, ide tér haza Lilith, aki összeáll egy csapat törvényenkívülivel. A cél, hogy felkutassák Atlas lányát.
#7

horror | sci-fi

Egy csapat fiatalnak egy távoli helyen szembe kell néznie az univerzum legfélelmetesebb életformájával. több»

A Disney által megvásárolt franchise eddig nem feltétlenül haladt a legjobb irányba, de ez talán jövőre megváltozik. A világ leghíresebb földönkívüli szörnyetege visszatér a mozivászonra, ezúttal egy csapat fiatallal szemben egy távoli bolygón.
#6

dráma | horror | sci-fi | thriller

Az Első nap a korábban hatalmas sikert aratott Hang nélkül és annak folytatásának spin-off előzményfilmje. Történetünk egy olyan világban játszódik, amelyben kifinomult... több»

Az előző filmekben csak azt tudtuk meg, hogy a világ egy halálos csapdává vált, mert szuper hallású szörnyek lepték el, akik széttépnek mindenkit, aki csak megnyikkan. De hogy kezdődött mindez? Honnan jöttek a szörnyek? Az előzménymoziból majd kiderül.
#5

akció | sci-fi

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek tovább fejlődtek vissza elvadult... több»

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek tovább fejlődtek vissza elvadult állapotukba. A majomklánok egy része soha nem hallott Caesarról. Mások kihasználják legendás státuszát, hogy tanításait ambiciózus céljaik érdekében kiforgassák. Ennek fényében az egyik majomvezér rabszolgasorba taszít más klánokat, hogy megtaláljanak egy titkos emberi technológiát. Amikor egy másik majom szemtanúja lesz annak, hogy klánját elrabolják, egy emberlánnyal együtt elindul a szabadságért.
#4

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»

A legutóbbi Mad Max film akkora siker volt, hogy George Miller sem hagyhatta ki a ziccert: folytatást készít. Illetve nem is folytatást, hanem egy előzménysztorit, méghozzá Furiosa történetét. Honnan jött, miként vált azzá a rettenthetetlen harcossá, akit megismertünk és milyen volt előtte?
#3

NA Megalopolis  (2024)

(7)

dráma | sci-fi

New Yorkban építészek egy utópisztikus jövőbeli társadalom megteremtésén dolgoznak. A megvalósítás azonban nem egyszerű, a polgármester minden erejével küzd ellene. Francis... több»

A világot egy globális katasztrófa pusztította el, de az emberiség egy része életben maradt. Köztük egy különc építésszel, aki egészen furcsa módon építi újra New York városát. Itt játszódik a történet, amelynek középpontjában egy lány és az apja áll, a helyzet pedig elég bonyolult: a lány szerelmes az apja ellenségébe...
#2

77 Dűne: Második rész  (2024)

(40) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival. Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.
#1

NA Mickey7  (2025)

dráma | kaland | sci-fi

Az Élősködők rendezőjének, Bong Joon-ho legújabb filmje, amely Edward Ashton azonos című regénye alapján készül.

Egy öngyilkos küldetés, amelyben egy űrhajó a fagyos Nilfheim bolygó kolonizálására indult. Ez egy egyirányú utazás, a legénység tudja, hogy sosem fognak hazatérni. De közülük is különleges Mickey Barnes helyzete. Ő ugyanis a hajó hivatalosan is feláldozható tagja. Őt küldik ki minden potenciálisan is életveszélyes feladat elvégzésére. És ha tényleg belehal, hát klónozzák és minden megy tovább...