A 10 legjobb új film és sorozat, amit már 2024 januárjában streamelhetsz

A különböző streaming platformokon igen izgalmas megjelenések várhatóak januárban!

Készítettünk is egy válogatást az érkező filmekből és sorozatokból, amik a Magyarországon is elérhető felületeken landolnak!

Ha van előfizetésed adott oldalhoz, elég csak a film vagy sorozat mafab adatlapján található ikonra kattintanod és már nézheted is a kiválasztott alkotást!

#10

72 Megfojtott virágok  (2023)

(31) (5)

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Mozikban | Apple TV+

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»

Bemutató: Apple TV+, január 12. / A széles körben elismert és díjnyertes globális mozis jelenlétet követően az Apple Original Films végre bejelentette, hogy Martin Scorsese Critics Choice- és Golden Globe-díjra jelölt filmje péntektől világszerte elérhető lesz az Apple TV+-on! Az év egyik legjobb filmjeként emlegetett Megfojtott virágokat 12 Critics Choice Award- és 7 Golden Globe-díjra jelölték, és felkerült az Amerikai Filmintézet év filmjei listájára. Premierje óta a Filmművészeti és Tudományos Akadémia Oscar-díjas listájára is bekerült a legjobb smink és haj, a legjobb hang, a legjobb eredeti zene és a legjobb eredeti dal kategóriában. A The New York Times és a The New Yorker a 2023-as év 1. legjobb filmjének választotta, emellett pedig világszerte több mint 20 kritikuscsoport is elismerte, többek között a New York-i Filmkritikusok köre is a legjobb film díjával tüntette ki!
#9

89 Griselda  (2024)

(6) (2)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Griselda Blanco, az odaadó anya élete, aki a történelem egyik legjövedelmezőbb kartelljét hozta létre. több»

Bemutató: Netflix, január 25. / A Griselda egy újabb Netflix cím, ezúttal Sofia Vergara főszereplésével, ahogy még soha nem láthattad a színésznőt. Ebben a durva kartelldrámában a pezsgő Modern Family és az America's Got Talent sztárja teljesen felismerhetetlennek tűnik, mint a valós kokainkirálynő, Griselda Blanco. A sorozatban Vergara „La Jefa”-t alakítja, aki a kolumbiai homályból a báj és a könyörtelenség halálos keverékével egészen a történelem egyik legjövedelmezőbb kartelljének csúcsáig emelkedik.
#8

59 A levegő urai  (2024)

(6)

akció | dráma | thriller

Apple TV+

A Donald L. Miller azonos című könyve alapján és John Orloff forgatókönyvével készült Masters of the Air a 100. bombázócsoport (a „Véres Század”) tagjainak sorsát követi,... több»

Bemutató: Apple TV+, január 26. / A Donald L. Miller azonos című könyvén alapuló második világháborús drámasorozat, amely Spielbergtől és Tom Hankstől származik – ugyanaz a páros, amely a Band of Brotherst és a The Pacificet is megálmodta. A forgatókönyvet John Orloff írta, aki a Band of Brothers-t is jegyzi. A sorozat a 100. bombacsoport (a „Véres Század”) embereit követi nyomon, amint bombatámadásokat hajtanak végre a náci Németország felett, és „küzdenek a 25 000 láb magasságban zajló harc körülményeivel, oxigénhiányával és puszta rémületével”.
#7

78 Máshon  (2024)

(3)

dráma

Amazon Prime Video

A Hongkongban élő külföldiek egy szűk csoportjának személyes és szakmai életébe pillanthatunk bele. több»

Bemutató: Prime Video, január 26. / A sorozat egy sokrétű csoport történetét követi, miután egyetlen találkozás életet megváltoztató események láncolatát indítja el, amely mindenkit a hibáztatás és az elszámoltathatóság bonyolult útvesztőjébe taszít. A sztori a 2014-es Hongkong élénk háttere előtt játszódik, és három amerikai nőre összpontosít: Margaretre (Nicole Kidman), Hilaryre (Sarayu Blue) és Mercyre (Ji-young Yoo) –, akiknek élete egy családi tragédia után keresztezi egymást.
#6

45 The Kitchen  (2023)

(3)

dráma | kaland | sci-fi | thriller

Netflix

Egy disztópikus jövőbeli Londonban, ahol minden szociális lakást felszámoltak, Izi és Benji a The Kitchen lakói, egy olyan közösség, amely nem hajlandó elhagyni az otthonát. több»

Rendező: Kibwe Tavares
Szereplők: Kano, Jedaiah Bannerman
Bemutató: Netflix, január 19. / „London, 2040 – az emelkedő lakásárak, a számítógépes munkavégzés és a jóléti állam felszámolása a várost milliárdosok játszóterévé változtatta, és az alsóbb osztályokat a tartományi üres nyomornegyed-szerű magasházakba taszította" - nos, lássuk, mi lesz ez a Szárnyas fejvadászt idéző alkotás!
#5

dráma | krimi | misztikus

HBO Max

Liz Danvers és Evangeline Navarro nyomozók hat férfi eltűnése kapcsán kutatnak, akik a Tsalal sarkvidéki kutatóállomáson dolgoznak, ahol az éjszaka több mint 24 órán át tarthat. több»

Bemutató: HBO, január 14. / Az HBO egyik legnagyobb dobása, a True Detective ebben a hónapban jöna várva várt negyedik évadával, a Jodie Foster és Kali Reis által alakított nyomozók pedig megpróbálják megfejteni nyolc Alaszkában eltűnt férfi rejtélyét. „Az ügy megoldásához Liz Danvers (Jodie Foster) és Evangeline Navarro (Kali Reis) nyomozóknak szembe kell nézniük a magukban hordozott sötétséggel, és bele kell ásniuk magukat a kísérteties igazságokba, amelyek az örök jég alá temetve rejtőznek...”
#4

68 Szerepjáték  (2024)

(4)

akció | thriller

Amazon Prime Video

A film cselekménye egy fiatal házaspár körül bontakozik ki, akiknek a múltja teljesen felforgatja az életüket a jelenben. több»

Bemutató: január 12., Amazon prime Video / A Kaley Cuocót, David Oyelowót, Connie Nielsent és Bill Nighyt is felvonultató, sztárszereplőkkel büszkélkedő sorozat egy akció-romantikus fura egyveleg, amelyben Emma (Cuoco) férjével és két gyerekével él New Jersey külvárosában. A pár elhatározza, hogy egy kis szerepjátékot játszanak évfordulójuk estéjén New Yorkban, ami akaratlanul is leleplezi Emma titkos életét, mint nemzetközi bérgyilkos.
#3

NA Vestiaires  (2024)

vígjáték

1993-ban Ted mackó a gazdája, John Bennett családjával él, akinek a kívánsága életre keltette őt. több»

Bemutató: SkyShowtime, január 11. / A hét epizódból álló vígjáték Seth MacFarlane Ted-filmjeinek előzményeként szolgál. Ted a Massachusetts állambeli Framinghamben él a legjobb barátjával - a 16 éves John Bennettel (Max Burkholder), valamint John szüleivel, Mattyval és Susannal (Scott Grimes és Alanna Ubach) és unokatestvérével, Blaire-rel. (Giorgia Whigham). Itt borít fel mindent a mocskosszájú medve.
#2

58 Echo  (2024)

(5) (5)

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus | sci-fi

Disney+

Maya Lopeznek szembe kell néznie a múltjával. Életében akkor léphet tovább, ha újra kapcsolatba kerül indián gyökereivel és megérti a család és a közösség jelentőségét. több»

bemutató: Disney+, január 9. / Ez a thriller a Marvel Cinematic Universe-ben játszódik, eközben elég pörgős és akciódús sorozatnak tűnik – ráadásul megvan az az előnye, hogy a közönségnek nem kell minden korábbi Marvel-projektet megnéznie, ahhoz hogy teljes mértékben értse. Az öt epizódból álló Echo Maya Lopez történetét meséli el, amint megpróbált elbújni Wilson Fisk elől.
#1

valóságshow

Netflix

Ebben a valóságshow-sorozatban a résztvevők negyedmillió dollár reményében versenyeznek. Vajon egyenlően osztoznak-e rajta – vagy pedig átverik egymást, hogy növeljék a... több»


Szereplők: Brooke Baldwin
Bemutató: január 10., Netflix / Valóság show-rajongók, ez nektek szól! A Netflix reality versenye alapvetően egy közösségi kísérlet. Más hasonló műsorokkal ellentétben, ahol a versenyzők fokozatosan azon dolgoznak, hogy a végén valamelyikük nagy pénznyereményt nyerjen, a The Trust versenyzőinek rögtön az elején felajánlják a nagy zsét. „Ami ezután következik, hogy hogyan osztják el a pénzt egymás között, az lesz az, ahol a játék érdekessé válik – vagy ami még jobb, egyenesen mocskossá” – fűzi hozzá a Netflix - "Mert ebben a társadalmi kísérletben a játékosok sorsa a saját kezükben van: senkinek sem kell nyernie vagy veszítenie."