A 10 legrosszabb 2022-es sorozatot jobb, ha elkerülöd

Annyi jó sorozatot nézhettünk idén, régebbieket és vadonatújakat egyaránt. Mindenki megtalálhatta a neki tetszőt a fantasytől kezdve a sci-fin keresztül, az animációs sorozatok érintésével egészen a vígjátékokig vagy épp drámákig. De a sok jó közé be-becsúszott néhány borzalom is. Mi pedig csak azért is megmutatjuk őket nektek, ha másért nem is, hát azért, hogy messzire elkerüljétek őket. Vagy esetleg a fordított pszichológiával (ne nézz le…!) mégis megnézzétek őket…

#10

69 A végső lista  (2022)

(7) (2)

akció | dráma | thriller

Amazon Prime Video

Egy volt tengerészgyalogos tiszt utánajár, hogy miért esett csapdába az egész szakasza egy nagy téttel bíró titkos küldetés során. Bár James visszatér a küldetésből, de... több»

Chris Pratt megküzdött már Thanosszal és egy falka velociraptorral is, de ezek sem készítették fel arra, hogy ezt a sorozatot kirángassa a saját sírjából. Monoton és fárasztó menetelés felfelé a kliséhegy csúcsára, ahonnan aztán fékezhetetlenül gurul le az unalom mély és sötét völgyébe. Kevés ennyire unalmas és semmitmondó sorozat készült idén.
#9

69 Fear the Walking Dead  (2015)

(24) (3)

dráma | horror | sci-fi | thriller

A nagy sikerű Walking Dead című sorozat spin-offja, melynek cselekménye a zombijárvány előtt kezdődik Georgia államban és Los Angelesben, vagyis a Walking Deadhez képest épp az... több»

Van az úgy, hogy egy sorozat úgy nyúlik, mint a rétestészta. Ez is. Egykor nagy dirrel-durral indult, ki is volt előtte kövezve az út a sikerhez, de valahol mégis sikerült letérnie az ösvényről és a hetedik évadra már csak kóvályog össze-vissza a vadonban. Történet nem sok, izgalom még kevesebb, ötlet pedig lényegében nulla.
#8

63 Így jártam apátokkal  (2022)

(3) (1)

dráma | vígjáték

Disney+

Sophie és közeli barátai az élet azon szakaszát élik, ahol próbálnak rájönni, kicsodák is ők valójában, mit szeretnének az élettől és hogyan legyenek szerelmesek a... több»

Már a cím is mindent elmond és előre vetíti, hogy itt bizony semmi jóra ne készüljünk. Igen, ez annak a kultikus sorozatnak a régóta várt spin-offja vagy folytatása (amelyik tetszik), de azon túl, hogy kb. ugyanazt próbálja meg mégegyszer eladni, semmiben sem hasonlítanak. Minőségben pedig pláne nem. Bármikor, bármilyen körülmények között is azt mondanánk, hogy inkább ülj le újra az eredeti sorozat elé ehelyett.
#7

akció | horror | katasztrófafilm | misztikus | sci-fi

HBO Max | Netflix | Telekom TVGO

Az egykor fényesen tündöklő Racoon city ma valóságos szellemvárossá vált. Az Umbrella ugyan elhagyta ezt a helyet, ám sötét titkok maradtak után a felszín alatt.  Mitán a... több»

Tipikus példája, amikor világszerte milliók várnak egy sorozatra, hogy aztán világszerte milliók csalódjanak benne hatalmasat. A Resident Evil a videojátékok világának egyik nagy öregje, ami a mozikat is meghódította több-kevesebb sikerrel. De ez a sorozat... Annyi sebből vérzik, hogy nehéz lenne egyet kiemelni negatívumként. Az egész rossz úgy, ahogy van.
#6

73 Maradj mellettem  (2021)

(8) (2)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Egy gyilkossági nyomozó, egy fotóriporter és egy háztartásbeli anyuka sorsa összefonódik, és életük zavarossá válik, miután egy szörnyű múltbéli esemény újra a felszínre... több»

A Netflix időnként megpróbálkozik a rejtélyes krimik műfajával és ez ha nem is a legrosszabb közülük, de ott kullog mögöttük. Egy nyomozó, egy riporter és egy háztartásbeli anyuka élete fonódik össze benne, de olyan lassan és vontatottan, olyan sablonosan és ötlettelenül, hogy jó eséllyel már a második rész után simán bealszik rajta az emberek többsége.
#5

82 Az időutazó felesége  (2022)

(5) (3)

animáció | dráma | fantasy | romantikus

HBO Max

Henry egy genetikai hiba miatt időutazó - a legrosszabb, hogy ezt a képességét nem tudja befolyásolni. Ez összetetté teszi kapcsolatát Clare-rel, akivel mindent megpróbálnak... több»

Egy fickó képes utazni az időben, de ezt kontrollálni nem tudja. A sorozat az ő és felesége történetét meséli el, akik két kézzel kaparnak, hogy a kapcsolatuk ne menjen rá a férfi véletlenszerű időugrásaira. Bár lenne benne potenciál, a készítők látványosan nem tudtak mit kezdeni az ötleteikkel. Ez olykor erőlködésbe, máskor felesleges túlmagyarázásba csap át.
#4

60 Blockbuster  (2022)

(2)

vígjáték

Netflix

Miután megtudja, hogy ő vezeti az utolsó Blockbustert Amerikában, Timmy és alkalmazottai a túlélésért küzdenek. több»

A Blockbuster Amerikában egy sokáig jól ismert és jól menő üzletlánc volt, amely 37 év után húzta le végleg a rolót. Erről készített a Netflix egy sitcomot, amely az utolsó még üzemelő üzlet hétköznapjait mutatta be. De annyira nem tudtak poént csinálni belőle, hogy az már kínos. Ahogy az egés sorozat is az lett.
#3

61 Visszhangok  (2022)

(8)

dráma | misztikus | thriller

Netflix

Leni és Gina egypetéjű ikrek, akik gyerekkoruk óta titokban cserélgetik életüket, ám az egyik testvér eltűnik, és tökéletesen megtervezett világukban minden káoszba fordul. több»

Michelle Monaghan egy ikerpárt alakít, akik gyerekkoruk óta becsapnak mindenkit. Egyszerre élik egymás és saját életüket, hol egyikük, hol másikuk családjának, munkájában. Ez egészen addig tök jól működik, amíg egy nap egyikük nyomtalanul el nem tűnik. A sorozatnak minden eszköze megvolt, hogy sikeres legyen, de nem tudott élni velük. Annyira túl akarták bonyolítani a sztorit a spirállá tekergetett csavarokkal, hogy ember legyen a talpán, aki hajhullás nélkül eljut a sorozat végéig.
#2

vígjáték

Netflix

Egy telefonos tanácsadó akaratlanul Isten hírvivőjévé válik, amikor belécsap a villám és meglátogatja Gábriel arkangyal, aki figyelmezteti a közelgő apokalipszisre. több»

A sztori még akár jó is lehetne, hiszen egy mezei irodistát nyakon csap egy villám, amitől rájön, hogy ő Isten hírnöke. De a sorozat olyan szinten erőltett, hogy a rém gyenge poénokat még az ebben egyébként szakértőnek számító Melissa McCarthy sem képes átadni.
#1

53 Amazon: Ügyvéd  (2022)

(8) (4)

akció | dráma | kaland | sci-fi | vígjáték

Disney+

Jennifer Walters egy egyedülálló, harmincas ügyvédnő és egy zöld, kétméteres szupererős, Hulk bonyolult életét éli. több»

Talán ma már kevésbé éljük a Marvel-korszakot mint a 2010-es években, de ettől még ez a sorozat nagyon mélyen lefelé lóg ki a teljes kínálatból. Ezt jól mutatják a rajongói értékelések is. A Rotten Tomatoeson 33, itt a Mafabon 49 százalékot ért meg a nézőknél. És akkor még a kínos jelenetekről nem is beszéltünk...