A 9 legjobb új film és sorozat, amit ezen a héten nézhetsz (mozi, Netflix, SkyShowtime, Prime Video, május 13-19)

Hétfő este lévén érkezünk szokásos összefoglalónkkal, ami a heti premiereket illeti! Érkezik streamingre például a Godzilla x Kong: Az új birodalom és befut a mozikba a Képzeletbeli barátok, ha már hiányolnánk Ryan Reynoldsot.

De ez csak kettő a 9 újdonságból, melyek közül némelyikre már biztosan régóta várnak a rajongók!

Az egyik ilyen visszatérő A Bridgerton család című viktoriánus korabeli fikciós sorozat, amely a könyvek sorrendjért megbontva, Colin és Penelopé történetével tér vissza a harmadik évad első felével.

Ha van előfizetésed a streaming csatornákra, ahol kedvenceid debütálnak elég csak azok mafab adatlapjára menned, legörgetni a "Hol nézheted" fülig, kattintani az ott elhelyezett streaming ikonra és már nézheted is a kiválasztott műsort. 

Egyéb esetben irány a mozi, szerezz egy nagy adag nachost vagy popcornt és élvezd a vetítést!

#9

akció | kaland | sci-fi

Mozikban | Telekom TVGO

A végső, mindent átfogó harc nem ért véget Kong és Godzilla monumentális összecsapásával. Most az emberiség kénytelen beismerni sebezhetőségét, felismerve, hogy nem ő a... több»

Bemutató: május 17., Telekom Filmpremier - ahonnan kölcsönözhető lesz PVOD formátumban / A Godzilla x Kong: Az új birodalom (Godzilla x Kong: The New Empire) egy 2024-es amerikai szörnyfilm Adam Wingard rendezésében, a Godzilla vs. Kong (2021) folytatása és a Monsterverse franchise ötödik filmje, egyben a Godzilla-franchise 38. és a King Kong-franchise 13. filmje. Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Kaylee Hottle ismét eljátsszák az előző filmből ismert szerepüket. A filmben Kong több fajtársával is találkozik az Üreges Földön, és újra össze kell fognia Godzillával, hogy megállítsák zsarnoki vezetőjüket és hatalmas, fagyot lehelő titánját a felszín elpusztításától. A film vegyes kritikákat kapott, sokan kedvezőtlenül hasonlították a Godzilla Minusz Egyhez (2023). Világszerte közel 555 millió dolláros bevételt hozott 135 millió dolláros költségvetésből, és számos mérföldkövet ért el, többek között a második legtöbb bevételt hozó film 2024-ben és minden idők legtöbb bevételt hozó Godzilla-filmje lett. A folytatás már fejlesztés alatt áll. A sztori: Három évvel a Mechagodzilla legyőzése után Kong új területet alakított ki az Üreges Földön, és újabb fajtársai után kutat. A Föld felszínén Godzilla továbbra is fenntartja a rendet az emberiség és a "titánok" néven ismert óriásszörnyek között - Rómában megöli a Scyllát, majd a Colosseumban pihen meg.
#8

dráma | misztikus | thriller

Amazon Prime Video

Az Abbott család farmjának nyugati legelőjén lévő rejtélyes sötétség körüli misztikum a második évadban tovább mélyül, ahogy Royal és felesége, Cecelia (Lili Taylor) az... több»

Az egyik legizgalmasabb sorozat, amely a Yellowstone sikere által inspirált neo-western őrületből született, az Amazon Prime Video Outer Range/Odakinn című sorozata. A sorozat főszereplője Josh Brolin, mint Royal Abbott, egy farmer, akinek földjét riválisok fenyegetik - eddig úgy hangzik, mint a Yellowstone, nem? De amint Royal felfedez egy rejtélyes lyukat az egyik legelőjén, az Outer Range egy cowboykalapot viselő sci-fi rejtélybe fordul át, és egy olyan kalandhoz keveri össze a műfajokat, amelyben időutazás, bennszülött miszticizmus és valószínűleg a menny és a pokol közötti vékony határvonal is szerepet kap. Az Outer Range 2. évada hét epizódból áll, melyek mindegyike május 16-án lesz elérhető. Az egyszerre történő leadás eltér az 1. évad bevezetésétől, amely hetente két epizódos bontásban érkezett.  A 2. évad azért is változtat a dolgokon, mert új ember irányít. Brian Watkins-t, aki az első évadot írta és a showrunner szerepét töltötte be, a tévés veterán Charles Murray váltotta fel a showrunner pozícióban. Brolin ebben az évadban egy epizódot rendezni is fog.
#7

horror

SkyShowtime | Telekom TVGO

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»

Bemutató: SkyShowtime, május 17. / Gordon Green a film rendezője, aki Peter Sattlerrel közösen írta a forgatókönyvet Scott Teems, Danny McBride és Green története alapján. A film Az ördögűző franchise hatodik része, és Az ördögűző (1973) közvetlen folytatásaként szolgál. A film főszereplői Leslie Odom Jr., Lidya Jewett, Olivia O'Neill filmes debütálásában, Jennifer Nettles, Norbert Leo Butz és Ann Dowd. Ellen Burstyn és Linda Blair ismét az eredeti filmben játszott szerepüket alakítják. A cselekmény egy fotóst követ, akinek szembe kell néznie a gonoszság igazi mélységeivel, amikor lányát és annak legjobb barátnőjét megszállják. A Universal Pictures a Peacockkal együttműködve 2021 júniusában 400 millió dollárért megszerezte a forgalmazási jogokat, azzal a szándékkal, hogy egy új Az ördögűző filmtrilógiát indítanak. Az első forgatás 2022 novembere és 2023 márciusa között zajlott 30 millió dolláros gyártási költségvetésből. Az ördögűző: A hívő című filmet 2023. október 6-án mutatták be az Egyesült Államokban. A film 137 millió dolláros bevételt hozott a kasszáknál, és negatív kritikákat kapott. A folytatás jelenleg fejlesztés alatt áll.
#6

animáció | kaland | vígjáték

Netflix

Amikor a sors egy ritka rózsaszín és csillogó pillanatában Thelma, a póni kívánsága, hogy egyszarvú legyen, valóra válik, azonnal nemzetközi pop-szupersztárrá válik, de nagy... több»

Bemutató: május 17., Netflix / A legjobban várt, hamarosan a Netflixre érkező animációs játékfilmjeink közé tartozik a Thelma, az egyszarvú, amelyet Jared Hess rendezett, és amely 2024 májusában érkezik a streaming szolgáltatásra. A Thelma, az egyszarvú már régóta készül, a Netflix először 2019 júniusában jelentette be hivatalosan. A film az ausztrál szerző, Aaron Blabey Thelma, az egyszarvú című bestseller regényének adaptációja. A regény először 2015-ben jelent meg, majd 2019-ben megjelent a folytatás, A Thelma, az egyszarvú visszatérése. Blabey a The Bad Guys/A rosszfiúk (a DreamWorks által nemrég adaptált és a Netflixen egyes régiókban streamelhető) és a Pig the Pug című könyvsorozatáról is ismert. A film bejelentésével kapcsolatban Blabey így nyilatkozott: "Túlságosan izgatott vagyok, hogy az én gyönyörű hamis Egyszarvúm egy nagy, csillogó Netflix-filmben fog szikrázni a képernyőn. Thelma készen áll a közelijére!"
#5

SkyShowtime

A valóságshow második évadában Stallone és a családja ezúttal Rómába kalauzolja el a nézőket. több»

Stallone-ék visszatértek, és ismét megnyitják otthonaik kapuit a The Family Stallone 2. évadában a Paramount Pluson. Mit csinált Sylvester Stallone, felesége, Jennifer és lányai, Sophia, Sistine és Scarlet azóta, hogy utoljára megnéztük őket? A sorozat még 2023 nyarán mutatkozott be a Paramount Pluson, és hamar a streaming-szolgáltatás egyik legnépszerűbb valóságshow-sorozatává vált. Most, az új epizódokban nagy változások várnak a családra, hiszen a lányok az álmaikat akarják követni, Sly és Jennifer pedig egy új otthoni dinamikával küzdenek.
#4

dráma | romantikus

Netflix

Penelope végre lemond régóta tartó szerelméről Colin iránt, miután hallotta a férfi róla szóló becsmérlő szavait. Úgy dönt azonban, hogy ideje férjet fognia, lehetőleg... több»

Bemutató: a 3. évad első fele május 16.-án érkezik a Netflixre / A Shonda Rhimes által gyártott sorozat 2020 decemberében nagy durranással érkezett a Netflixre, és szerelembe ejtett minket Nicola Coughlan, Regé-Jean Page és Phoebe Dynevor színésznőkkel, valamint a viktoriánus stílusú fikciós drámával. Egy hónappal később a streamingplatform bejelentette, hogy a sorozat lett minden idők legtöbbet streamelt sorozata - megelőzve a Vajákot, a Stranger Things-et és A vezércselt -, és elérte a Netflix-előfizetők 41 százalékát! Hosszú, a rajongók számára gyötrelmesnek tűnő várakozás után a sorozat második évada 2022 márciusában került fel a Netflixre, ezt követte egy köztes évad, a fiatal Sarolta királynőről és most végre megkapjuk a 3. évadot is!
#3

dokumentum

Netflix

Amikor az Ashley Madisont, a házasságtörő viszonyokat kereső emberek társkereső oldalát feltörik, felhasználók millióinak intim adatai kerülnek nyilvánosságra, ami... több»

Bemutató: Netflix, május 15. / A Netflix Ashley Madison című dokumentumfilmjében a hűtlen házastársak hangosan elgondolkodnak azon, hogy ki tette tönkre a házasságukat. A háromrészes sorozat premierje május 15-én lesz, és a 2015-ös hírhedt adatszivárgás nyomán keletkezett károkat veszi górcső alá a viszonyra vágyó házasok számára létrehozott felnőtt társkereső oldalról. "Szeretek apa lenni; szeretem a feleségemet. Ez egy gyönyörű házasság, de ugyanakkor olyan, mintha egyhangú lenne" - mondta a trailerben szereplő első férfi - "Emlékszem, láttam egy reklámot: 'Az élet rövid. Viszonyod van". Ez izgalmasan hangzik." Érdekesen hangzott egy ismeretlen szervezet számára is, amely bizalmas információkat szerzett és terjesztett a weboldal felhasználóinak személyazonosságáról, akik közül sokan valódi nevüket használták...  
#2

93 Képzeletbeli barátok  (2024)

(3) (3)

családi | dráma | fantasy | vígjáték

Mozikban

A Képzeletbeli barátok egy lány történetét követi, aki rájön, hogy képes érzékelni mindenki képzeletbeli társát. Ahogy magáévá teszi ezt a rendkívüli képességet,... több»

Bemutató: a mozikban, május 16. / Az filmet John Krasinski írta, de producerként és rendezőként is közreműködött a készítésében. A filmben olyan színészek játszanak, mint Cailey Fleming, Ryan Reynolds, Krasinski, Fiona Shaw, valamint Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. és Steve Carell hangja. A sztori: Egy Bea nevű fiatal lány, aki egy nyugtalanító élményen megy keresztül, váratlanul képessé válik arra, hogy lássa az emberek képzeletbeli barátait, akiket a gyerekek, akiknek segítettek, elhagytak. Bea ekkor fedezi fel, hogy a szomszédja, Cal is rendelkezik ezzel a képességgel. Együtt egyesítik erőiket, hogy újraegyesítsék az IF-eket egykori gyerekeikkel.  
#1

horror

Mozikban

Egy fiatal pár az országot átszelő úton halad az újrakezdés felé. Nincs más választásuk, mint megállni egy eldugott oregoni Airbnb-ben, és elviselni egy rettegéssel teli... több»

Bemutató: a mozikban, május 16. / Madelaine Petsch és Froy Gutierrez játsszák a főszerepet, mint egy házaspár, akik egy roadtrip során kerülnek kapcsolatba három pszichopata maszkos idegennel. A Bertino által készített The Strangers/Hívatlanok filmsorozat harmadik filmjeként szolgáló alkotás egy új, önálló filmekből álló trilógia első része, ahol az 1. fejezet az első filmhez hasonló előzményeket követ, és az első két rész folytatásában játszódik, az első film előzményeként funkcionálva. A 2. fejezet és a 3. fejezet is később, 2024-ben kerül a mozikba. A sztori: Maya átutazik az országon régi barátjával, Ryannel, miközben a pár új közös életet kezd a Csendes-óceán északnyugati részén. Útközben az autójuk lerobban az oregoni Venusban, és kénytelenek egy elszigetelt Airbnb-házban tölteni az éjszakát. Az éjszaka folyamán három gyilkos maszkos idegen terrorizálja őket.