A tavaly nyáron megjelent Ms. Marvel az egyik legjobbra értékelt Marvel sorozat, amely gyakorlatilag tarolt a kritikusok és a nézők körében is, ennek ellenére csúnyán elhasalt a nézettség terén.

Merthogy a Adil El Arbi és Bilall Fallah rendezésében készült széria 98 százalékos értékeléssel büszkélkedhet a Rotten Tomatoes portálon, ezzel szemben viszont az egyik legalacsonyabb nézettséget produkáló sorozatnak számít a Disney+-on.

A SambaTV jelentése szerint a Ms. Marvelt 775 000 háztartásban tekintették meg, összehasonlításképp a WandaVízió 1,6 millió, A Sólyom és a Tél Katonája 1,8 millió, a Loki 2,5 millió, a Sólyomszem 1,5 millió, a Holdlovag pedig 1,8 millió nézettséget hozott.

Ms. Marvel egy új generációs szuperhősnek mondható, hiszen a karakter egy korábbi MCU produkcióban sem bukkant fel, Kamala Khan karaktere pedig csupán 2013 augusztusában bukkant fel a képregényekben, történetesen a Marvel Kapitány tizennegyedik kiadványában.

A sorozatban Kamalát megformáló Iman Vellani első szerepében látható, ezzel szemben az összes Marvel sorozatot és filmet hollywoodi nagyágyúkkal forgatták. A Ms. Marvelnek sajnos az sem tett túl jót, hogy a szintén Disney+-on debütált Obi-Wan Kenobi sorozattal egyidőben futott.

Arról viszont már megoszlanak a vélemények, hogy a széria milyen előzetes marketinget kapott. Paul Tassi a Forbes magazinban megjelent cikkében úgy véli, hogy az előzetesek enyhén szólva sem hozták meg a kedvet a megnézéséhez.

Tassi továbbá arra is kitért, hogy a Ms. Marvel érezhetően egy tendenciaváltást is hozott, míg az előző Marvel produkciókban főként fehérbőrű hősöket kapott a közönség, addig ez a sorozat egy pakisztáni-kanadai muszlim tinédzsert állított a középpontba, így már csak emiatt is elutasítóan fogadhatták a nézők.

Bár nehéz megmondani, hogy Kamalának a jövőben mekkora szerep is juthat az MCU-ban, ebből kifolyólag pedig a nézettségnek sem szabadna túl nagy szerepet játszania a sorozat sikerében, ettől függetlenül nagyon érdemes ráhangolódni a Ms. Marvelre.

74 Ms. Marvel  (2022)

akció | dráma | fantasy | kaland | krimi | misztikus | sci-fi | vígjáték

Kamala Khan New Jersey-ben nevelkedett és nőtt fel. Rádöbben, hogy olyan erőknek parancsol, amelyek segítségével képes az alakváltásra. több»