Az ezredforduló után az egyik legnépszerűbb tinisorozat a Smallville volt. A történet a gimnazista Clark Kentről szólt, aki még csak ismerkedik a saját földönkívüli szupererejével, miközben a hétköznapi tini problémákkal is meg kell küzdenie. A sorozat tíz évad után ért véget és milliók rajongtak érte és a szereplőkért. De nem mindenkinek alakultak úgy a dolgai, ahogy gondolnánk.

Elég csak Allison Mackre gondolni, aki belekeveredett egy szektába, ahova később nőket csábított be, hogy aztán kvázi rabszolgaként tartsák őket. Elítélték és börtönbe is csukták. De nem ő az egyetlen, akinek az élete a szekta miatt siklott (majdnem) félre. A sorozat másik csinos főszereplője, Kristin Kreuk is tudna mesélni. Mi most megtesszük helyette.

Váratlanul tévedt a színészi pályára

Kristin Kreuk Vancouverben született és teljesen átlagos gyerekkora volt. Szülei tájépítészek voltak, ő pedig az iskola mellett karatézott és talajtornázott. Ezt egészen az utolsó előtti iskolai tanévig űzte, ám ekkor gerincferdülés miatt fel kellett hagynia a sporttal. Elég határozott elképzelései voltak arról, hogy mivel szeretne foglalkozni. Úgy tervezte, hogy a Simon Fraser Egyetemre jelentkezik, ahol kriminalisztikát vagy pszichológiát tanult volna. Ám az utolsó gimnazista évében felbukkant egy ügynök, aki felkérte, hogy szerepeljen az Edgemont című sorozatban. Ő pedig elvállalta.

Máris jött a Smallville

Bár az Edgemontban is főszereplő lehetett (igaz, karaktere apránként háttérbe szorult), még ugyanabban az évben, vagyis 2001-ben bekerült az éppen akkor induló Smallville szereplői közé is. Itt a főhős Clark Kent szerelmét alakította, akinek egy kriptonitból készült nyakék lógott a nyakában, ezért Clark akárhányszor a közelébe ment, mindig valami balul sült el.

A sorozat hatalmas sikert aratott és Kristin Kreuk hét évadon keresztül részese is volt ennek. 2008 elején távozott a sorozatból, amikor az által játszott Lana Lang elköltözött a városból, de később még néhány epizód erejéig visszatért.

Kisebb szerepek sorozatokban és filmekben

Nem mondhatnánk, hogy Kristin Kreuk volt akkoriban a legfelkapottabb színésznő Hollywoodban, de azért jutottak neki is kisebb szerepek. Játszott a mindössze egyetlen évadot megért Földtenger kalandoraiban, kapott néhány epizódot a sokkal sikeresebb Chuckban, illetve főszereplő volt a négy évadot megért A szépség és a szörnyetegben. Filmjei közül egyértelműen az Euro túra említésre méltó, bár itt is mellékszereplő volt csupán.

A szekta

Már említettük azt a bizonyos szektát, amiben Allison Mack is fontos tag volt. Ez az NXIVM, amelybe Kristin Kreuk is belépett. Néhány évet töltött a csoporttal, végül 2013-ban szakította meg velük a kapcsolatot. Amikor 2019-ben letartóztatták a szekta alapítóját és Allison Mack is a gyanúsítottak közé került, Kristin Kreuk neve is felmerült, mint lehetséges bűnrészes. Ám őt hamar tisztázták, a színésznő pedig a Twitter-csatornáján írt arról, hogy már hosszú évek óta semmilyen kapcsolata nincs a szektával.

Saját bevallása szerint amikor csatlakozott, abban a tudatban volt, hogy ez egy önsegítő kör, ahol leküzdheti a szégyenlősségét. Abban az időben, amíg tag volt, semmilyen bűncselekményt nem tapasztalt. Amikor kiderült, hogy mivel vádolják a szekta vezetőit, mélyen megrázónak és undorítónak nevezte azokat.

Élet a szekta után

Kristin Kreuk teljesen maga mögött hagyta a szektát és a botrányt körülötte. Jelenleg újra egy sorozatban szerepel, amelyben ráadásul egy korábbi Smallville-beli színésztársával dolgozhat újra együtt. A Reacherben ugyanis Alan Ritchson partnere, aki annak idején maga is a Smallville-ben kezdte a színészi pályafutását.