Herkules élőszereplős Disney-film forgatókönyvének első vázlatát Dave Callaham írta, a produkció kivitelezői a Russo testvérek lesznek. A rendezői székbe pedig nem más ül, mint az Aladdint is jegyző angol gengeszterfilmek fenegyereke, kedvencünk, Guy Ritchie!

A Herkules élőszereplős film producere az az Anthony Russo és Joe Russo lesz, akik a Bosszúállókat rendezték! Dave Callahamnak eddig a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája című mozit köszönhetjük, a Disney most az általa írt első forgatókönyv vázlathoz keres írókat.

Az eredeti, 1997-es animációs filmben Herkules, Zeusz fia emberként nő fel a Földön, de emberfeletti erővel megáldva. Beleszeret Megarába és egy Phil nevű szatírral/ pánnal dolgozik azon, hogy igazi hőssé váljon, és megpróbálja megakadályozni az alvilág ura, Hádész gonosz tervét, hogy négy szörnyeteg titánt szabadon engedjen, és általuk hatalmas pusztítást végezzen a világban.

A Herkules című animációs filmhez Tate Donovan, Danny DeVito, James Woods, Susan Egan és a néhai Rip Torn mellett Bobcat Goldthwait, Hal Holbrook, Matt Frewer, Samantha Eggar, Josh Keaton és Paul Shaffer adták hangjukat. A film 252,7 millió dolláros bevételt hozott, és Oscar-díjra jelölték a "Go the Distance" című eredeti dalért.

Az Aladdin óta Guy Ritchie visszatért a gyökereihez a Jason Statham-féle Cochin Shadhi at Chennai 03 című akciófilmmel. Következő filmje egy cím nélküli afganisztáni háborús film, amelyben Jake Gyllenhaal lesz a főszereplő, és amelyet az MGM ad ki az Egyesült Államokban. Leginkább a Blöff, a A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső és a Sherlock Holmes franchise, valamint a zseniális Úriemberek rendezőjeként ismerjük.

És az Oscar-jelölt dal, amit magyarul Tombor Zoltán énekelt: