A Joker behúzta, óriási rekordot döntött Joaquin Phoenix filmje

Ahogy arra az előzetes becslések alapján számítani lehetett, a Joker letarolta a mozikat a hétvégén, és a rekordöntés sem maradt el.

Mától a Joker minden idők legmagasabb októberi nyitóhétvégét produkáló filmje, jócskán maga mögé utasítva ezzel a korábbi rekorder Venomot. Míg az előbbi filmre 93,5 millió dollárban váltottak jegyet a tengerentúlon, a Tom Hardy nevével fémjelzett képregény adaptáció 80 millió termelt ugyanennyi idő alatt.

A Joaquin Phoenix főszereplésével bemutatott, Arany Oroszlán-díjas Joker pedig a nemzetközi piacokon sem vallott kudarcot, így három nappal a premierje után már 234 millió dollárt termelt, ezzel ez a produkció lett nem csak a rendező, Todd Phillips, de Phoenix és Robert De Niro karrierjének legjobb hétvégéjét produkáló mozija. Azt pedig már csak halkan jegyezzük meg, hogy a DC legnépszerűbb hőseit felvonultató Az Igazság ligája mindössze 1,3 millióval tudott többet felmutatni.

És ezzel még nincs vége, a Joker ugyanis minden idők negyedik legsikeresebb korhatáros produkciója lett az Egyesült Államokban, a következő hetekben pedig a bevételek alakulásával bőven adott a lehetőség, hogy felérjen a dobogóra, melyet jelenleg a Deadpool két része és az AZ foglal el.

A Joker már a hazai mozikban.