A kínai közönség kiakadt a Gru előzményfilm, a Minyonok: Gru színre lép című filmen, miután a befejezést úgy módosították, hogy Gru, gonoszból jó hapsivá változott.

Az animációs film kínai változatában a stáblista után jelenetek sorát láthatjuk, amelyekben a különböző feliratok szerint Gru "végül a jófiúk közé került", aki "elhivatottan neveli a családját".

A főgonosz a Universal Pictures és az Illumination Despicable Me/Gru franchise-ának egyik főszereplője. 

A befejezés a Minyonok: Gru színre lép című film végét Kínában úgy módosították, hogy a címszereplő jó legyen. Az Egyesült Államokban a nézők megtudhatják, hogyan csapta be Gru a rendőrséget, és hogyan tanulta meg legyőzni ellenségeit, hogy a végül gonosztevővé váljon.

Többek közt Steve Carell, Taraji P. Henson, Jean-Claude Van Damme, Julie Andrews és Alan Arkin kölcsönözte a hangját az új animációs filmhez.

A kínai adaptációban azonban a rendőröket nem csapják be, hanem letartóztatják Knucklest, akit később két évtizedre bebörtönöznek a bűneiért. Amíg Knuckles a börtönben van, új szenvedélye az éneklés és a tánc lesz.

A kínai közönség a Weibón, a Twitter országos változatán fejezte ki csalódottságát a befejezés megváltoztatása miatt - írja a Daily Mail.

Tavaly az ország azzal keltett feltűnést, hogy átszerkesztette az 1999-es Harcosok klubja befejezését. Ahelyett, hogy a főszereplők, Brad Pitt és Edward Norton sikeresen végrehajtották volna a "Project Mayhem"-et és felrobbantották volna Los Angelest, a befejezést kicserélték egy bekezdésre, amely szerint a hatóságok megmentették a helyzetet.

Az év elején a Pókember: Nincs hazaút és az anyavállalat Sony a kínai kormánytól kapott egy kérést, amelyben azt követelték, hogy töröljék a Szabadságszobrot a film végéből. A Sony elutasította a kérést.

Nem ez az első alkalom, hogy a Minyonok: Gru színre lép című film nehézségekkel szembesül. Júniusban, amikor a filmet bemutatták a mozikban, a "Gentleminions" trend vette át a TikTok-ot, ahol a tinik öltönybe öltöztek és banánt - a Minyonok kedvenc ételére utalva - vittek magukkal a mozikba. A mozik szerint azonban a trend sok zavart okozott, azzal vádolva a tiniket, hogy zajongással és tárgyak dobálásával káoszt okoztak a film alatt.

animáció | családi | kaland | krimi | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

Az 1970-es évek derekán, melyet meghatároztak a tupírozott frizurák és a farmerek, Gru (Steve Carell) egy csendes kertvárosban nevelkedett, mit sem sejtve arról, mekkora tetteket is... több»