2019.03.17   szerző: varjú   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Ez lista a valódi, borzongató vámpíros filmekről, csakis a legjava. Bár ezek közül a legtöbb talán sokaknak ismeretlenül hangzik, de aki szeretni a zsánert, tegyen velük egy próbát. A többség nem mai darab, de ez nem tartson vissza. Ha végignézed a lista filmjeit, megérted, miért mondom ezt!

#10

74 Cronos  (1993)

horror

A Cronos egy XVI. századi alkimista találmány, ami az alany testére csatlakozva halhatatlanná is mutálja azt. Dieter de la Guardia, a haldokló üzletember mindent megtenne, hogy... több»

#9

68 Drakula  (1979)

horror | romantikus

Drakula történetének 1979-es verziójában a legendás vámpírvadász bőrében Laurence Olivier, míg a véres gróf álarca mögött Frank Langella látható.

#8

dráma | horror

Egy fiatal riporternek különös és távolságtartó interjúalanya akad, Louis, a vámpír. A halhatatlan teremtmény elmeséli az újságírónak 200 éves történetét, hogyan... több»

#7

fantasy | horror

A Nosferatu - Drakula című filmben Hutter a Kárpátok bércei közt rejtőző Orlok gróf magányos kastélyába utazik, hogy segítsen a különös férfinak elintézni bizonyos jogi... több»

#6

91 Drakula  (1931)

fantasy | horror

Lugosi Béla magyar származású, Amerikában befutott filmszínész lényegében a Drakula című horror főszerepével vált igazi csillaggá. Egy fiatal ügyvéd, Mr. Renfield Erdélybe... több»

#5

82 Engedj be!  (2008)

dráma | horror | romantikus

A 12 éves Oskar Eriksson (Kåre Hedebrant) magányos gyerek, aki Stockholm külvárosában tengeti napjait valamikor az 1980-as évek elején. Élete csendes, igyekszik elkerülni az... több»

#4

69 Alkonytájt  (1987)

akció | dráma | horror

Az Alkonytájt című thrillerben egy fiatal férfi kénytelen beállni egy gyilkos vámpírcsoportba, miután rájön, hogy a lány, akibe beleszeretett szintén vámpír. több»

#3

horror

A Nosferatu, az éjszaka fantomja című horrorban a legendás sötét lény, Drakula életre kel és szörnyű, gyilkos lelkének egy egészen emberi oldalát is megismerhetjük: a... több»

#2

69 Drakula  (1958)

horror

Dr. Van Helsing titokzatos módon eltűnt barátja, Harker után nyomoz, aki utoljára Dracula grófnál járt vendégségben. Az elhagyott kastélyban megtalálja Harker hulláját -... több»

#1

86 Drakula  (1992)

horror

A film Bram Stoker azonos című, klasszikus regénye alapján készült. A történet szerint Dracula (Gary Oldman), a véres kezű vámpír évekkel ezelőtt kikelt sírjából, és... több»