A múlt hétvégén debütált az idei év egyik legjobban várt Marvel filmje, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, amely már most elképesztő bevételi rekordot döntött.

A Variety magazin számolt be róla elsőként, hogy Destin Daniel Cretton rendezése 71 millió dolláros bevételt húzott be a bemutatót követő napokban. A produkciót közel 4300 moziban mutatták be, a fenti összeg pedig minden idők egyik legjobb teljesítményének számít.

A korábban megjelent Fekete Özveggyel szemben a Shang-Chi kizárólag a mozikban debütált, így ennek fényében a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt is kiemelkedő anyagi sikernek számít a film.

A jelenlegi feltevések szerint mindez jelentősen befolyásolja majd a Disney üzleti stratégiáját a jövőbeli megjelenésekre nézve, noha egyelőre nincsenek bővebb információk azzal kapcsolatban, hogy a novemberben érkező Örökkévalók egyidejűleg lesz-e elérhető a Disney+-on, illetve a mozik műsorkínálatában.

A bevételeket tekintve ezen a hétvégén a második helyen a Kampókéz végzett 10,5 millió dolláros bevétellel, a produkció mindeddig  a harmadik helyet a Free Guy húzta be 8,7 millió dollárral. A Mancs őrjárat közel 5,2 millió dollárt, míg a Dzsungeltúra szintén 5,2 millió dollárt hozott a konyhára az amerikai mozik kasszáinál.