Paul Walker 2013-ban bekövetkezett váratlan és tragikus haláláig a Halálos iramban oszlopos tagjának számított. Nélküle szinte nehéz is lenne elképzelni a franchise-t, noha maga a színész nem feltétlenül hitt abban, hogy a filmszéria ekkora sikereket ér majd el.

Walker karrierjében az áttörést az olyan filmek hozták meg, mint a Prérifarkas Blues és A csaj nem jár egyedül, egy korai interjúban a színész még arról beszélt, hogy amikor felkérést kapott a Halálos iramban egyik főszerepére, bizony nem habozott aláírni a szerződést.

“Azonnal alá akartam írni, a stúdiónál pedig szinte mindenki ledöbbent. Fiatal voltam és dolgozni akartam, ma már valószínűleg alaposabban átgondolnám, egyúttal pedig el is herdálnám ezt a lehetőséget” - nyilatkozta Walker egy 2011-es interjú során.

A 2003-as Halálosabb iramban munkálataiban még szívesen vett részt, és bár a Tokiói hajsza már nélküle forgott, a negyedik részre ismét felkérést kapott, hogy újra formálja meg Brian O'Connert.

“Arra gondoltam, hogy ez már igencsak elavult ötlet. Arról beszéltek nekem, hogy térjek vissza a negyedik részben, én pedig csak hüledeztem, hogy ez most komoly, ugye csak vicceltek? Az első rész nyilvánvalóan nagy hatással volt a popkultúrára és a fiatlokra, de ezek a trendek szinte egy éjszaka alatt megváltoznak. Kilenc évvel később már egyáltalán nem voltam abban biztos, hogy egy ilyen film még egyáltalán trendinek számít” - mondta Walker.

Paul Walker egyébként hat alkalommal bújt O’Conner bőrébe, elmondása szerint mindannyiszor egyre nagyobb kétségekkel vállalta a szerepet, a rajongók szeretete a filmszéria iránt azonban rendre rácáfoltak az elméletére.