A színész, aki majdnem lenyúlta Thor szerepét Chris Hemsworthtől

Manapság már nagyon nehéz elképzelni Chris Hemsworth-ön kívül bárki mást is Thorként. Az ausztrál színész eddig nyolc moziban öltötte magára a villámok istenének szerepét, ezek közül három volt önálló film, a többiben pedig a többi Bosszúálló oldalán harcolt a világ megmentéséért. Bár nem ez volt az első szerepe, az igazi hírnevet kétségtelenül ez hozta meg számára. Pedig sokáig úgy nézett ki, hogy nem is ő fogja megkapni a szerepet.

A Marvel 2010-ben elég jelentős meghallgatásokat tartott a Thor forgatása előtt. Itt rengeteg színész megfordult, akik közül néhány egészen sokáig eljutottak a kiválasztási folyamatban. Köztük volt a svéd Alexander Skarsgård is, aki talán mind közül a legnagyobb esélyese volt a kiválasztásnak. Ő egészen addig jutott, hogy már saját kosztümöt is terveztek neki, amelyben próbálhatott. Emellett személyes meghallgatáson és beszélgetésen is részt vehetett Kevin Feige, a Marvel feje és Kenneth Branagh, a Thor rendezője társaságában.

Hogy ezek a megbeszélések miként zajlottak, azt nem tudni, de azt igen, hogy végül a készítők nem őt választották. Hanem egy akkor még lényegében alig ismert színészt, Chris Hemsworth-t. Vele persze nagy kockázatot vállaltak, de a színész remekül hozta a szerepet. Kellő humort is bele tudott vinni, de kőkemény is tudott lenni, ha a helyzet azt kívánta. Az első két epizód a Marvel moziverzumon belül a kevésbé jól sikerült alkotások közé tartozik, ugyanakkor a legutóbbi önálló filmje, a Thor: Ragnarök már hatalmas sikert aratott. A rajongók így joggal várhatják, hogy a jövőre várható Thor: Szerelem és mennydörgés is ezt viszi majd tovább.