2019.09.21   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Már a mozikban James Gray nagyszabású filmje, melynek premierje kapcsán 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Csütörtöktől a hazai mozikban a világszerte milliók által várt, potenciális Oscar-várományosnak kikiáltott Ad Astra - Út a csillagokba, mely minden bizonnyal nálunk is szép sikerekre számíthat.

Ami a történetet illeti, a sztori főhőse Roy McBride, egy asztronauta, aki a Naprendszer peremvidékére utazik, hogy megtalálja eltűnt édesapját és a végére járjon egy bolygónkat fenyegető rejtélynek. Küldetése során olyan titkokra derít fényt, amik megkérdőjelezik az emberi lét természetét és helyünket a kozmoszban.

A film rendezői székét James Gray foglalhatta el (Az éjszaka urai, Eldorádó, az elveszett város(Z: az elveszett város)), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Brad Pitt, Liv Tyler, Donald Sutherland, Tommy Lee Jones, Ruth Negga, John Finn és John Ortiz. A forgatókönyvet James Gray és Ethan Gross szerezte.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A film címe, az Ad Astar egy latin kifejezés, melynek jelentése: "a csillagok közé".
  • A direktor állítása szerint a film olyan lesz, mintha ötvöznénk a 2001: Űrodüsszeiát és az Apokalipszis most!-ot.
  • James Gray egy interjúban elmondta, hogy ebben a filmben az űrutazást olyan valósághűen fogja ábrázolni, ahogy még senki korábban.
  • James Gray rendező és Brad Pitt az Eldorádó, az elveszett város forgatásán dolgozott volna együtt először, azonban Pitt egyéb munkái miatt végül mégsem tudta vállalni a forgatást, ennek ellenére producerként kivette a részét a munkálatokból.
  • A filmet eredetileg 2019. május 24-én mutatták volna be Cannes-ban, de a stúdió végül elhalasztotta a bemutatót. A pletykák szerint ennek hátterében az állt, hogy a Disney felvásárolta a Foxot.
  • Donald Sutherland, Tommy Lee Jones és Loren Dean a 2000-es Űrcowboyok után ismét együtt állt a kamerák elé.
  • Brad Pitt és Ruth Negga második közös filmje a 2013-as Z - Világháború után.
  • Az Ad Astra - Út a csillagokba forgatása 2017. augusztus közepén kezdődött el Santa Claritában, Kaliforniában, és 60 napot vett igénybe.
  • Az Ad Astra rendezője, James Gray 2016. május 12-én a Cannes-i Filmfesztiválon jelentette be hivatalosan a filmet.
  • Az Ad Astra - Út a csillagokba világpremierje 2019. augusztus 29-én volt a Velencei Filmfesztiválon.

Hazai premierdátum: 2019.09.17.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: