A néhai Anne Heche, a Hat nap, hét éjszaka és a Fedőneve: Donnie Brasco sztárja augusztus 12-én, 53 éves korában hunyt el, miután belehalt egy autóbalesetben szerzett súlyos sérüléseibe. Listánkkal most rá emlékezünk.

Heche 30 éves karrierje alatt egészen rendkívüli pályát futott be. A színésznő képviselői hivatalos közleményben így méltatták filmes örökségét: "Anne-nek hatalmas szíve volt, és mindenkit megérintett nagylelkűségével, akivel találkozott. Rendkívüli tehetségénél is jobban életcéljának tekintette a kedvesség és az boldogság terjesztését. Emlékezni fogunk rá bátor őszinteségéért, és nagyon fog hiányozni a fénye."

Heche családja továbbá elmondta a TMZ-nek: "Egy ragyogó fényt, egy kedves és rendkívül vidám lelket, egy szerető anyát és egy hűséges barátot veszítettünk el. Anne rendkívül hiányozni fog, de gyönyörű fiai, ikonikus munkássága és szenvedélyes érdekérvényesítése révén tovább él. Bátorsága, hogy mindig kiállt az igazsága mellett, és terjesztette a szeretet és az elfogadás üzenetét, tovább él."

Az alábbi listával a színésznő karrierjének 5 legemlékezetesebb filmjével tisztelgünk az emléke előtt.

#5

64 Születés  (2004)

(3)

dráma | fantasy | misztikus | thriller

Tíz évvel elsõ férje halálát követõen Anna ismét házasodni készül, mikor feltûnik egy különös kisfiú, s azt állítja, hogy õ Anna elõzõ férjének reinkarnációja. A... több»

Anna épp a második esküvőjére készül, amikor egy kamasz fiú keresi őt fel, aki azt állítja magáról, hogy ő a halott férje, Sean. A cselekmény jócskán bővelkedik fordulatokban, amelyhez Anne Heche által alakított Clarának is jócskán van köze. A színésznő leghátborzongatóbb és legfelkavaróbb alakítását láthatjuk Jonathan Glazer rendezésében, ami bizonyítja, hogy Heceh ugyanolyan átütő módon tudja játszani egy történet gonosztevőjét, mint egy romantikus vígjáték szerethető főszereplőjét.
#4

dráma | romantikus | vígjáték

Amikor Amelia már azt hiszi, hogy túl van szorongásán és bizonytalanságán, legjobb barátnője bejelenti eljegyzését, és ezzel a szorongása és bizonytalansága ismét visszatér.

Heche Catherine Keener és Todd Field filmes partnereként látható Nicole Holofcener író-rendező Walking and Talking című produkciójában. Az 1996-os megjelenés a legjobb gyerekkori barátokról szól, akik felnőttként eltávolodnak egymástól. Heche az egyik legmeghatóbb alakítását nyújtja a leendő menyasszony szerepében, aki szingli barátnője féltékenységével, valamint a vőlegényével kapcsolatos kételyeivel is megküzd. A film egy kedves és egyszerű jelenettel zárul, amit nem lehet könnyen elfelejteni.
#3

dráma | szatíra | vígjáték

A választások elõtt kitör a szexbotrány: az elnök félrelépett. Conrad, a ha- talom szürke eminenciása nem tûrheti, hogy egy csinos nõ bájai húzzák keresz- tül ... több»

Barry Levinson rendezése egy eredeti sötét politikai vígjáték, amelyben nem kisebb nevek kaptak szerepet, mint Robert De Niro, Dustin Hoffman és Anne Heche, aki egy Fehér Házban dolgozó asszisztenst alakit, aki felbérli a két férfit, hogy kezeljenek egy válságot, ami egy háború álhírében teljesedik ki. Winifred Ames karaktere az eredeti tervek szerint férfi lett volna, azonban Levinson, aki korábban már dolgozott Heche-vel a Donnie Brasco című filmen, ragaszkodott hozzá, hogy ő játssza el a karaktert.
#2

85 Hat nap, hét éjszaka  (1998)

(14) (2)

akció | kaland | romantikus | vígjáték

Disney+

A fecsegő és szertelen fiatal lány és a mogorva pilóta egymásra találása. több»

A Hat nap, hét éjszaka egy olyan "romantikus kalandfilm", amilyeneket manapság már nem igazán készítenek Hollywoodban. Ivan Reitman rendezése annak idején igencsak vegyes kritikai fogadtatásban részesült, bár az kétségtelen, hogy ennek a filmnek jót tett az idő múlása. A történet alaphangulatát Randy Edelman zenéje erősíti, Heche pedig ezzel az alakításával bebizonyította, hogy akár a komika szerepében is megállja a helyét. A film stáblistáját ráadásul nem kisebb nevek erősítik, mint Harrison Ford, David Schwimmer, Danny Trejo és Temuera Morrison.
#1

90 Fedőneve: Donnie Brasco  (1997)

(21) (17)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix | TV-ben (Film Mánia, csütörtök 01:33)

Az FBI 1978-ban végleg fel akarta végleg számolni az alvilágot, tervük megvalósításához tucat számra képeztek ki beépített ügynököket. Donnie Brasco (Johnny Depp) sikeresen... több»

A Donnie Brasco talán a legjobb filmes sztori arról, ahogy elmosódnak a határok az üzleti és a személyes kapcsolatok között, sokak szerint pedig Mike Newell rendezése egyszerűen alapmű a zsáner kedvelőinek. Heche Maggie Pistone-t, Donnie (Johnny Depp) beépített ügynökének feleségét alakítja a történetben, amely a színésznő egyik legkiemelkedőbb munkája. Bár a film nagy része Brasco és Lefty Ruggiero (Al Pacino) kapcsolata körül forog, Heche fenomenálisan érzékelteti azt a feszültséget, amelyet az intenzív titkos akció a házasságukra gyakorol.