Apokalipszis thriller, a gyönyör keresése és mások: 7(!) ütős filmpremier a hétvégére

Lassan újra itt a hétvége és könnyen lehet, hogy továbbra is ilyen esős változékony marad az idő. Ilyen időben pedig remek hétvégi pihenés lehet egy jó film, legyen az a mozikban vagy épp otthon, valamely streaming platformon. Márpedig jó filmből nem lesz hiány a következő napokban sem, mi mindjárt hét ígéretes újdonságot is tudunk mutatni.

#7

83 Jessica útja  (2023)

(5)

dráma | életrajzi | kaland

Netflix

Az ausztrál tinédzser, Jessica Watson története, aki egyedül vitorlázta körbe a Földet. Jessica a legfiatalabb, aki erre vállalkozott. több»

Az ausztrál tinédzser, Jessica Watson története, aki egyedül vitorlázta körbe a Földet. Jessica a legfiatalabb, aki erre vállalkozott. A film ezt a megdöbbentő vállalkozást követi nyomon. Holnaptól a Netflixen.
#6

63 Röfi (Malacka)  (2022)

(10) (2)

dráma | horror | kaland | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

Nem mindenki szereti a nyarat. Sara számára ez az évszak annyit jelent, hogy a falujában élő többi lány állandó gúnyolódásával, ítélkezésével és bántalmazásával kell... több»

Nem mindenki szereti a nyarat. Sara számára ez az évszak annyit jelent, hogy a falujában élő többi lány állandó gúnyolódásával, ítélkezésével és bántalmazásával kell szembenéznie. A mai nap más. Egy titokzatos ismeretlen férfi érkezik a faluba, és elrabolja a lány kínzóit. Sara úgy érzi, hogy valaki végre kiállt mellette, azonban később szemtanúja lesz ezeknek az elrablásoknak, kínzásoknak. Egy kimondatlan egyezség születik a lány és a férfi között, azonban hatóságok egyre közelebb kerülnek a megoldáshoz, a titok nyitja pedig maga Sara lesz, akinek döntenie kell, hogy kinek az oldalán is áll. A Telekom TVGO-n már elérhető, de holnaptól az HBO Maxon is nézhető.
#5

80 Minden jót, Leo Grande  (2022)

(12) (3)

dráma | vígjáték

HBO Max

Nancy Stokes, a nyugdíjas tanárnő csendes, nyugodt életet élt. Férje halála után elviselhetetlen kalandvágy keríti hatalmába. Ezért igénybe veszi egy fiatal kísérőfiú, Leo... több»

Nancy Stokes, a megözvegyült, nyugdíjba vonult iskolai tanár kalandra vágyik, emberi kapcsolatra és némi szexre. Jó szexre. Noha férje mellett otthonra lelt, gyermeket neveltek és még valami élethez hasonló is kijutott neki, a jó szex sosem volt része a dolognak. Robert azonban már nincs többé, Nancy pedig eltervezte: egy Leo Grande nevű szexmunkás segítségével felfedezőútra indul. Holnaptól az HBO Maxon.
#4

dráma | életrajzi | történelmi

Mamie Mobley Till küzdelme, aki Emmett Louis Till édesanyja, a 14 éves afroamerikai tinédzseré, akit 1955-ben meglincseltek, miután azzal vádolták, hogy egy fehér nővel flörtölt... több»

Egy megindító igaz történet Mamie Till-Mobleyről, aki állhatatosan küzdött azért, hogy igazságot szerezzen 14 éves fiának, Emmett Tillnek, akit 1955-ben meglincseltek, mialatt unokatestvéreinél volt látogatóban Mississippiben. Mamie megrendítő útja a gyásztól a tettrekészségig ékes példája lesz annak, hogy az anyai szeretet képes megváltoztatni a világot. Mától a mozikban.
#3

58 Kopogás a kunyhóban  (2023)

(24) (9)

horror | misztikus | thriller

SkyShowtime | Telekom TVGO

Egy család elhatározza, hogy egy félreeső faházban, távol a civilizációtól tölti a nyári vakációt gyermekükkel. Hamarosan azonban idegenek jelennek meg, és elfogják őket. Az... több»

Egy kislány a szüleivel egy elhagyatott kunyhóban vakációzna, azonban négy fegyveres idegen túszul ejti őket, és azt követelik a családtól, hogy hozzanak meg egy képtelen döntést az apokalipszis elkerülésének érdekében. A család a külvilággal szinte nem tud kommunikálni, így kell eldönteniük, mit hisznek el és mit nem, mielőtt mindennek vége. Mától a mozikban.
#2

82 Fűző  (2022)

(4) (6)

dráma | életrajzi | történelmi

Cinego | Telekom TVGO

Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné kulcszerepet töltött be az Ausztria és Magyarország közötti kiegyezésben, szerepe mára azonban sokkal inkább jelképessé... több»

Erzsébet osztrák császárnét és magyar királynét egykor Európa-szerte bálványozták. Sisi azonban 1877-ben betölti a negyvenedik évét, és már hivatalosan is öregasszonynak számít. Bár annak idején kulcsszerepet játszott az Ausztria és Magyarország közti kiegyezésben, szerepe mára pusztán jelképessé vált. Egyre kétségbeesettebben küzd, hogy megőrizze a róla alkotott képet és fiatalos külsejét. A bécsi udvar fullasztóvá válik számára, ezért fiatalkorának izgalmait keresve Angliába és Magyarországra utazik, ahol meglátogatja egykori szerelmeit és politikai szövetségeseit. Megnézhető a Telekom TVGO-n.
#1

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

Disney+ | Telekom TVGO

T'Challa, ismertebb nevén Fekete Párduc, Wakanda királya 2022-ben visszatér a mozivászonra! A Marvel moziverzumának ötödik fázisába tartozó Fekete Párduc 2 rendezői székét a... több»

Ramonda királyné, Shuri, M’Baku, Okoye és a Dora Milaje felveszik a harcot az országukat fenyegető világhatalmakkal T’Challa király halála után. Miközben a vakandaiak megpróbálnak továbblépni, a hősöknek Nakia, a véreb és Everett Ross segítségével össze kell állniuk, hogy újat utat jelöljenek ki királyságuknak. A filmben új karakterként feltűnik Namor, egy víz alatti, titkos világ királya is. Megnézhető a Disney+-on.