Alaposan kitömték citromdíjakkal a Holmes és Watsont, de szépen gyűjtögetett Donald Trump is.

A hagyományoknak megfelelően idén is az Oscar-gála előtt egy nappal osztották ki az Arany Málna díjakat a tavalyi év legrosszabb filmes teljesítményeiért.

Idén a Holmes és Watson gyűjtött be a legtöbb jelölést, a bizottság tagjai hat kategóriában jelölték Will Ferrell és John C. Reilly vígjátékát, melyek közül négyet tudott 'díjra váltani'. Ezek szerint a komikus páros paródiája lett a legrosszabb film és a legrosszabb remake, míg a direktor, Etan Cohen a legrosszabb rendezőnek, Reilly pedig a legrosszabb mellékszereplőnek járó Arany Málnával lett gazdagabb.

Donald Trump önmagát alakítva kapta meg a legrosszabb színész címét a Death of a Nation és a Fahrenheit 11/9 című dokumentumfilmekben nyújtott 'alakításáért', de nem ő volt a Fehér ház egyetlen díjazottja, ugyanis feleségének tanácsadója, Kellyanne Conway mellékszereplőként került a díjazottak közé.

A legrosszabb színésznő Melissa McCarthy (Haláli bábjáték), de a színésznő hamar kiküszöbölheti a csorbát, ugyanis az Oscar-gálán a Megbocsátasz valaha? filmdráma főszereplőjeként esélyes a legjobb színésznő címére.