63% 62 szavazat
Fahrenheit 11/9

Fahrenheit 11/9

Fahrenheit 11/9
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
27
Szereplők (27)
25
Képek (25)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
4
Díjak (4)
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Michael Moore filmje provokatívan és komikusan szemléli a kort, amelyben élünk, és felteszi a Trump-korszak két legfontosabb kérdését: hogyan jutottunk idáig - és hogyan tudunk kijutni innen?

(Varga_Júlia)

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2018.09.06.
 
2022.05.29 msfini

legújabb vélemény

Remek Moore-film

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sokan propagandának nevezik Michael Moore filmjeit, pedig ebben az filmben a demokratákat is szépen támadják. Barack Obama nagy reménysége volt Moore-nak, de szerintem ő, és akik megválasztották, azok is nagyot csalódtak benne. 2016-os választásokkal kezd a film és a Flint városbeli víz-krízissel. Van benne szó az parklandi iskolai lövöldözésről és a West Virginia-i tanár sztrájkról, ami magyar szempontból sajnos nagyon aktuális. Aki szerette Michael Moore más filmjeit, az elégedett lesz ezzel is. Sokan mondják, hogy tiszta kamu az összes filmje, de ajánlom nekik, hogy nézzék meg a Fahrenheit 11/9-et, amiben minden tényekkel van alátámasztva. Viszont nem egy unalmas dokumentumfilm, Moore mer kicsit odabökni a „gonoszoknak”, és persze parádézni pl. vízszállító kocsival. A stílusa igen élvezhetővé teszi ezeket a filmeket és remélem hamarosan elkészül egy új mozival is. Tényleg látszik rajta, hogy érdeklik az emberi sorsok és nem egy ideológia rabja, hanem tisztességes életet akar a szegényebbeknek is.

0
 
2019.07.28 HE7EDIK

a nap véleménye

Amerika Zorroja, Michael Moore

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Amerika szennyese kiteregetésének nagymestere ezen filmje legalább olyan fontos és meghökkentő, mint a 9/11, mégsem kapott közel sem akkora figyelmet és felhajtást. Vajon miért? Csak nem azért, mert az amerikai "elit" szégyenli a valóságot, hogy a h... Teljes kritika

0

A film összbevétele 6 352 306 dollár volt (imdb.com).

#1