Az élen nyitott a Kódjátszma, Amerikában újabb rekordokat döntött az Amerikai mesterlövész

Élre ugrott a Kódjátszma, a Jason Statham nevével fémjelzett Joker a második, az Elrabolva 3 a harmadik helyen végzett. A tengerentúlon megállíthatatlan az Amerikai mesterlövész, mely újabb bevételi rekordokat állított be.

 Premierjének első hétvégéjét azonnal az élen nyitotta az 5 Oscar-díjra jelölt Kódjátszma. Az Alan Turing életét feldolgozó, Benedict Cumberbatch és Keira Knightley főszereplésével készült filmre közel 23 ezer néző váltott jegyet. A második helyen a lehangoló kritikai fogadtatású Joker végzett, ez azonban semmit nem változtat azon, hogy Statham filmjei továbbra is meglehetősen népszerűek a hazánkban. Az akciófilmre 18 ezren voltak kíváncsiak. Egy hónappal a bemutatását követően sem csúszott le a dobogóról az Elrabolva 3, mely hazánkban eddig 336 millió forintos bevételre tett szert. Liam Neesonre 15 ezren váltottak jegyet ezen a hétvégén.

 

A premierfilmek közül Michael Mann Chris Hemsworth és Viola Davis főszereplésével bemutatott krimije nem keltette fel túlságosan az érdeklődést, mindössze 8 ezer nézőt tudott a mozikba csábítani. A film fogadtatása a tengerentúlon sem adott túl sok okot a bizakodásra, a kritikusok egyértelműen Mann legrosszabb filmjének tartják. A magyar produkció, a Mancs, mely a hazai sajtóban kimondottan negatív visszhangot kapott, 6 ezres nézőszámával éppen felfért a toplista végére. Az 5 Oscar-díjra jelölt Foxcatcher 15 moziban közel 3 milliós bevételre tett szert, ez azonban nem volt elég a Top10-es helyezésre. Szintén nem került be a legjobb bevételt produkáló filmek közé a Későnérők, melyet csak 5 vásznon vetítettek.

 

Észak Amerikában Clint Eastwood korhatáros háborús filmje, az Amerikai mesterlövész továbbra is megtartotta az első helyét, 31,8 millió dolláros bevételével minden idők legjövedelmezőbb, a Super Bowl hétvégjén vetített filmje lett. Ha így folytatja, a tavalyi év legmagasabb bevételű filmjét, Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. részét is túlszárnyalhatja. A második helyre a Paddington kapaszkodott fel, de felfért a dobogóra Michael Bay időutazós thrillerje, a Az Almanach-projekt is. Kevin Costner legújabb drámája, a Black or White a negyedik helyen végzett.