Az most már hivatalos, hogy jövőre bemutatják Az Igazság Ligája eredeti változatát, azt, ahogyan az eredeti rendező, Zack Snyder anno megálmodta. A rajongóknak jó két évébe került kiharcolni a Warnernél, hogy zöld utat kapjon a projekt. Ennek farvizén viszont egy újabb DCEU mozi, a Suicide Squad - Öngyilkos osztag is hasonló elbánásban részesülhet – legalábbis ezt remélik a rajongók.

A 2016-ban megjelent Suicide Squad - Öngyilkos osztag tipikus DCEU-mozi lett, vagyis dacára az alapvetően erős témának és univerzumnak, a film nem igazán tudta azt az élményt nyújtani, amire a rajongók vágytak. Ugyanakkor a sok negatív kritika ellenére a film anyagilag szép siker volt, hiszen a nagyjából 175 millió dolláros gyártási költség mellé világszerte 747 millió dolláros bevételt párosult.

A filmet rendező David Ayer ugyanakkor eredetileg egészen más filmet álmodott meg, mint ami végül a mozikban landolt. Az ő Suicide Squad - Öngyilkos osztag víziója sokkal sötétebb hangulatú volt, tele zord jelenetekkel. Csakhogy az ugyanebben az évben bemutatott Batman Superman ellen - Az igazság hajnala váratlanul gyengén teljesített, így a Warner még a premier előtt visszaküldte a tervezőasztalhoz a projektet. A cél az volt, hogy a darkos stílust csökkentsék és több erős jelenetet újraforgassanak, amivel a film könnyedebb hangvételűvé vált, ezzel pedig a tervek szerint sokkal szélesebb közönséget is meg lehetett vele fogni.

A rajongók viszont most reménykedhetnek benne, hogy egyszer megismerhetik David Ayer eredeti vízióját is. A rendező a napokban egy Twitter-bejegyzésében meg is említette, hogy a film rendezői változata tulajdonképpen már készen van, csupán némi VFX-utómunka van hátra, utána bármikor jöhetne a premier. Ehhez viszont először ennek is zöld utat kellene kapnia a Warnernél, mint a Snyder-vágásnak.