BAFTA 2022: A kutya karmai közt happolta el a legjobb film díját a Dűnétől

Dűne volt a 2022-es BAFTA nagy nyertese a maga 5 díjával (eredeti filmezene, operatőri munka, production design, hang, speciális vizuális effektek) Jane Campion A kutya karmai közt című drámája nyerte a legjobb film és a legjobb rendezés díját.

Campion nem tudott jelen lenni a díjátadón, az elismerést a főszereplő, Benedict Cumberbatch vette át helyette. A másik nagy hiányzó Will Smith volt, aki a legjobb színésznek járó díjat nyerte el  a Richard király című filmért. A legjobb színésző a Szerelem után sztárja, Joanna Scanlan lett. A mellékszereplő kategóriájában a férfiak mezőnyében Troy Kotsur (Coda), a nők mezőnyében Ariana DeBose (West Side Story) vehette át a díjat.

A gála sztárfellépőkkel és telt házzal zajlott a londoni Royal Albert Hallban. A díjátadó házigazdája Rebel Wilson volt. Az est során többször is szóba került az Ukrajnában zajló háború, Wilson a ceremónia egy pontján középső ujjával fejezte ki véleményét Vlagyimir Putyin orosz elnökről.

A legjobb brit film a Belfast (Kenneth Branagh) lett, a legjobb eredeti forgatókönyv díját a Licorice Pizza nyerte. 

A brit filmipar legnagyobb eseményét a COVID-19 járvány kezdete óta most tartották meg először élőben. Az utolsó BAFTA-díjátadóra 2020. február 2-án került sor.

dráma | romantikus | western

Phil Burbank egy igazi zsarnoki figura, aki állandóan félelmet kelt környezetében. Amikor bátyja frissen megházasodva hazatér, Phil mindent elkövet, hogy megkeserítse a pár... több»