2019.06.16   szerző: csd   hozzászólások: 0

Noha a Bosszúállók: Végjáték már jó ideje a moziba került, még mindig számos izgalmas megválaszolatlan kérdés merül fel a cselekménnyel kapcsolatban. Ezen a ponton szeretnénk jelezni, hogy cikkünk cselekményleírást tartalmazhat.

Az egyik ilyen a Végjáték lezárásával kapcsolatban, hogy valójában két Steve Rogers, azaz Amerika Kapitány élt ugyanabban az univerzumban. Miután ugyanis sikerült legyőzni Thanost, Amerika Kapitány önként vállalkozott a feladatra, hogy visszajuttatja a Végtelen Köveket eredeti helyükre Tony Stark időgépének segítségével. A terv szerint a Kapitány néhány másodperc múlva visszatért volna, ehelyett azonban más utat választott.

Steve Rogers tehát visszajutatta a köveket, ehelyett azonban abba az idősíkba tért vissza, amikor vélhetőleg kénytelenek voltak eredetileg búcsút venni Carter ügynökkel egymástól. Rogers tehát valóban leélt egy teljes életet Peggyvel.

A kérdés csupán az, valóban két Amerika Kaptány létezett-e egy időben? A választ talán a Polgárháború egyik jelenete adhatja meg, amelyben az idősen elhunyt Carter ügynök temetését láthatjuk. Rogers egyike volt azoknak, aki a nő koporsóját vitték, egy másik kameraállásból azonban látható egy férfi, aki bal oldalról szintén a koporsót vivők közé tartozik, és aki teljes mértékben az időskori Kapitányra hasonlít.

A két Kapitány tehát feltehetően találkozott egymással korábban is a Végjáték cselekménye előtt. Az azonban, hogy miért is nem beszéltek egymással, továbbra is rejtély marad.