Cenzúrázták a Jóbarátokat Kínában, elmondjuk, miért

Kínában nyitnak is nyugat felé meg nem is. Az utóbbi időben az ázsiai ország streaming szolgáltatói igazi amerikai moziklasszikusokat és kultsorozatokat is felvettek a kínálatukba. Ám a helyi hatóságok igen szigorúak ezekkel a műsorokkal és nagyon kemény cenzúrának vetik alá őket. Ami persze kiváltott a nép haragját is.

Emlékezhetünk, hogy néhány hete még az volt az aktuális sláger, hogy miként változtatta meg a kínai hatóság a Harcosok klubja befejezését. Az ő verziójukból hiányzott a toronyházak felrobbantása, ehelyett egy egyszerű feliratot kaptak a nézők, miszerint a hatóságok mindenről tudtak és még időben lekapcsolták a bűnözőket. A főhős pedig végül szanatóriumba került, ahonnan sok-sok évvel később gyógyultan távozott.

Most pedig egy másik igazik klasszikus, a Jóbarátok landolt a cenzorok asztalán, akik alaposan áttanulmányozták az 1994-2004 között futott sorozat minden egyes epizódját és azok minden mozzanatát. És bizony megakadt a szeme a szigorú ellenőröknek egy-két részleten, amik nem úszhatták meg az ollót.

A hírek szerint a helyi streaming médiába már erősen megvágva került fel a sorozat. A hatóságok ugyanis kivágtak mindent, ami a homoszexualitásra utal, így például a Carol Willick és Susan Bunch közti románc is teljes egészében a kukában landolt. Emellett van egy jelenet, ahol Joey azt javasolja, menjenek el egy sztriptízbárba, de ebből csak annyit hagytak meg, hogy menjenek el szórakozni.

Természetesen a cenzúra láttán felháborodtak a kínai rajongók, akik a közösségi médiában a Friendshasbeencensored hashtag alatt adnak hangot nemtetszésüknek. A hashtag viharos gyorsasággal terjed a közösségi médiában, de azt nem tudni, hogy ennek lehet-e bármi foganatja. Mert a Harcosok klubja esetében a hasonló felzúdulás elérte, hogy visszaállítsák a film átalakított végét. Ezesetben még kérdéses, hogy lesz-e hasonló eredmény.

romantikus | vígjáték

A legendás sorozat szereplői visszatérnek a jól ismert stúdióba, ahol improvizálnak, játszanak és visszaemlékeznek a történetekre, amelyeket a sorozat forgatása során... több»