Chewbaccát nadrágban láttad-e már? Mutatjuk a koncepciós rajzokat (képek)

A Star Wars univerzum egyik legnagyobb erőssége mindig is a karakterei voltak. George Lucas és társai olyan sokszínű világot és közösséget keltettek életre, amely követendő példa lehet minden más hasonló alkotás készítőinek. De mint minden ilyen teremtő folyamat, a sikerhez vezető út itt is rengeteg elvetett ötleten, kidolgozatlan mellékhajtáson és végső csiszoláson keresztül vezetett.

A közelmúltban felbukkant a világhálón egy nagyon érdekes kép. Ezen a franchise egyik ikonikus alakja, Chewbacca látható, méghozzá kezdeti vázlatos rajzokon. Amikor még semmi sem volt végleges, az ő megjelenése is finomításra szorult. A rajzok láttán egyértelmű, hogy voltak olyan elemek, amik kezdettől fogva fixek voltak.

A karakter tervezésekor biztos volt, hogy egy erősen szőrös lényt szeretnének alkotni. Az is kezdettől fogva adott volt, hogy kissé puritán harci viseletet hordjon, amely két keresztbe vetett töltényöveket és egy nagy derékövet is magába foglalt.

Ám voltak olyan kezdeti elképzelések, amelyek a végleges formától fényévnyi távolságra voltak. Az egyik képen például ruhában láthatjuk a vukit, ami meglehetősen furcsa látványt nyújt. A cipő a lábán nem kevésbé. Ám nem is ezért olyan fura a rajz, hanem az arca miatt.

Chewbacca a maga vadállatias módján egy roppant szerethető és szimpatikus figura lett, ami az alapvetően kedves arcának is köszönhető. Viszont az egyik első vázlatos rajzon egy szabályosan ijesztő szörnyeteget láthatunk. Hatalmas sárga szemek, hegyes fülek, kopasz fej és szakáll.

Ezek láttán csak örülni tudunk, hogy végül a karakter megalkotásánál sokat csiszoltak még rajta, mert az első verzió inkább fért volna el egy ZS-kategóriás sci-fi horrorban, mint a Star Wars univerzumban.