DiCaprio lesz Leonardo da Vinci!

A Paramount a Universalt ütötte ki a megfilmesítési jogokért.

Az ötszörös Oscar-díjra jelölt, és egyszeres Oscar-győztes Leonardo DiCaprio alakítja a reneszánsz egyik legnagyobb alakját, Leonardo da Vincit.

Az egyelőre cím nélküli projekt hosszú évek óta vár megvalósításra, és a napokban végre megtörtént az áttörés. A Variety információi szerint ugyanis Paramount hétszámjegyű összeget kínálva szerezte meg a Universal elől   Walter Isacson Leonardo da Vinci című életrajzi könyvének megfilmesítési jogait. A történet a reneszánsz művész pályájának azon éveire fókuszál majd, amikor megfestette a Mona Lisát és Az utolsó vacsorát.

DiCaprionak egy régi álma valósul meg azzal, hogy eljátszhatja da Vincit. Ebben egyebek mellett minden bizonnyal annak a ténynek is szerepe van, hogy a színész édesanyja korábban bevallotta, hogy Leonardo da Vinci egyik festményét nézve döntött úgy, hogy fiát Leonardo névre kereszteli.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba a film, és hogy ki foglalhatja majd el a rendezői széket, egyelőre nincsenek információk, de az biztos, hogy egy ilyen projektet egy tapasztalt nagyágyúra fog bízni a Paramount. DiCaprio pályafutása során olyan legendás direktorokkal dolgozott együtt, mint Martin ScorseseSteven SpielbergAlejandro González IñárrituChristopher NolanQuentin TarantinoWoody AllenJames CameronClint Eastwood vagy Ridley Scott, most sem számítunk arra, hogy kevésbé ikonikus rendezővel is beérje.