2018.12.19   szerző: hp   hozzászólások: 0

A Rampage jött, látott és pusztított, a stúdió mégsem lehet maradéktalanul elégedett.

Dwayne Johnson óriásgorillája letarolta a mozikat

A hétvégi bevételi toplista élén nyitott Dwayne Johnson új filmje, a Rampage: Tombolás, melyre 34,5 millió dollár értékben váltottak jegyet a tengerentúlon. Ez hozzávetőlegesen annyi, amennyit tavaly Tom Cruise Múmiája tudott felmutatni, vagy a Johnson-féle Herkules, ami nem sok jót jelent azt nézve, hogy mekkora összeggel zárta az említett két film a mozis szereplését Észak-Amerikában. Arról nem is beszélve, hogy a Rampage-nek már legfeljebb egy hétvégéje van, ugyanis két hét múlva érkezik a Bosszúállók: Végtelen háború, ami mellett már aligha lesznek kíváncsiak a nézők a Warner videojáték adaptációjára. Mindenesetre a film szépen termelt a nemzetközi piacokon, ami dollárban kifejezve 114 milliós bevételt jelent.

A dobogó második fokán az év horrorjának kikiáltott Hang nélkül végzett, melynek bevételei alig estek vissza az előző hétvégéhez képest. Az Emily Blunt főszereplésével forgatott közönség és kritikuskedvenc film mindössze 17 millióból készült el, de világszerte már 151 millió felett termelt.

A Blumhouse friss horrorja, a hamarosan a hazai mozikban is debütáló Felelsz vagy mersz a harmadik helyre tudott felkapaszkodni a maga 19 milliós bevételével. Bár a filmet darabokra szedték a kritikusok, ez nem szegte a nézők kedvét nemzetközi szinten sem. A film büdzséje alig haladta meg a 3 millió dollárt, arról pedig a nagy stúdiók csak álmodhatnak, hogy produkcióik egy hétvége alatt a költségvetésük hatszorosát hozzák vissza, így a Jason Blum elégedetten dőlhet hátra.

Egyéb országos premier híján nem történt jelentős változás az élmezőnyben. Steven Spielberg sci-fije, a Ready Player One a negyedik, míg a Szűzőrség az ötödik helyet szerezte meg. A Fekete Párduc továbbra is magabiztosan őrzi a helyét, ezúttal a hatodik helyig jutott, kilenc héttel és 1,3 milliárd összbevétellel a háta mögött.

A top10-es listát és a pontos összegeket idelent találjátok.

#10

dráma | Életrajzi | krimi

Ted Kennedy élete és politikai karrierje egy csapásra félresiklik 1969-ben egy autóbaleset következtében, amiben életét veszti egyik kampányvezetője, Mary Jo Kopechne. több»

$3,025,000    
#9

NA Acrimony  (2018)

dráma | vígjáték

Egy hűséges asszony végig kitart különc férje mellett, mígnem egy nap rájön, hogy a férfi elárulta őt és házasságukat.

$3,700,000    
#8

családi | dráma

Ez a megtörténet eseményeket feldolgozó film Bart Millard életét mutatja be, aki a híres keresztény banda, a MercyMe frontembere volt. Bart Millart édesapja rákban halt meg. Az... több»

$3,837,220    
#7

animáció | dráma | fantasy

Stop-motion technlógiával készült film, amelynek főszereplői kutyák. több»

$5,000,000    
#6

akció | kaland | sci-fi

Wakanda új királyának T'Challa-nak meg kell védenie az országát a külső és a belső ellenségektől egyaránt.

$5,342,000    
#5

vígjáték

A film története szerint három szerető édesapa mindent megtesz, hogy végzős lányaikat lebeszéljék arról a tervükről, amely szerint a végzősök bálján mind elveszítik a... több»

$10,295,000    
#4

akció | kaland | sci-fi

Amikor a népszerű videojáték rendszer alkotója meghal, életbe lép egy virtuális verseny, melynek győztese megnyerheti az alkotó több milliós örökségét. A tét hatalmas,... több»

$11,205,000    
#3

horror | thriller

Néhány egyetemistát egy természetfeletti, gonosz erő kezd el kísérteni, miután felelsz vagy merszet játszottak. több»

$19,080,000    
#2

dráma | horror | misztikus

Egy család elszigetelten él, amióta az emberiséget rejtélyes ragadozók tizedelik, akik a legkisebb hangra is támadnak.  több»

$32,600,000    
#1

akció | kaland | sci-fi

A film a nyolcvanas évek legendás videójátékán alapul, amelyben majmok és szörnyek támadnak a városra. több»

$34,500,000