Dwayne Johnsontól DiCaprióig: Ennyit kaszálnak friss filmjeikkel a legnagyobb hollywoodi sztárok

Noha az elmúlt években a streaming szolgáltatók egy teljesen más mércét állítottak fel, amellyel egy adott produkció sikerét mérni lehet, a bevételből befolyt összeg azonban továbbra is mérvadónak számít a szakmában.

Nincs ez másként Hollywood toplistást színészeit illetően sem, hiszen ma már szinte alapvető ténynek számít, hogy egy “A-kategóriás” sztár akár 20 millió dolláros gázsit is zsebre tehet egy szerepért.

Ekkora összeget egyébként annak idején nem más mint Jim Carrey kapott elsőként A kábelbarátban vállalt alakításáért, de nézzünk néhány mai adatot, amelyek mellett ez a szám teljesen eltörpül.

Daniel Craig végzett a dobogón e tekintetben, hiszen a színész csaknem 100 millió dolláros kifizetésre számíthat a Tőrbe ejtve folytatásáért. Ennél “szerényebb” összegről beszélhetünk már Dwayne Johnson esetében, aki 50 millió dollárt keres majd a hamarosan készülő Red One produkcióval.

Idén ősszel érkezik a mozikba a King Richard, Will Smith a filmmel stabilan megkeresi majd a 40 millió dollárt, de hasonló “fizura” számíthat majd Leonardo DiCaprio a Don't Look Up-ban vállalt szerepért.

Chris Hemsworth 20 millió dollárt keres a Thor: Szerelem és mennydörgéssel, a fentiek mellett pedig igazán szerénynek számít Robert Pattinson 3 millió dolláros tiszteletdíja, amelyet a Batmanért kap.