Egy horror minden idők legjobb filmje a Variety Top100-as listáján

Variety nemrégiben ünnepelte 117. évfordulóját. Ebből az alkalomból pedig a magazin újságírói közzétették minden idők 100 legjobb filmjének rangsorát.

A magazin 30 újságírója és kritikusa összeállította azt a listát, amelyen midnen idők száz legjobb filmje kapott helyet, és amelyen többek között Merian C. Cooper King Kongja, a Steven Spielberg rendezésében készült E.T. A földönkívüli, az Apokalipszis most és a Toy story - Játékháború is helyet kapott.

A legnagyobb meglepetést pedig talán az első helyezett okozta, amely nem más, mint Alfred Hitchcock klasszikusa, a Psycho. Janet Leigh és Anthony Perkins főszereplésével ez az időtálló és félelmetes hangulatú klasszikus egy fiatal nő történetét meséli el, aki egy ismeretlen helyre tart, miután 40 ezer dollárt lopott el saját főnökétől. Rövidesen megszáll egy motelben, amelynek tulajdonosa sötét titkokat rejteget.

89 Psycho  (1960)

horror | misztikus | thriller

Marion Crane, a titkárnő ellop 40 ezer dollárt főnökétől, majd új autót vesz, és egy motelben húzza meg magát. Együtt vacsoráznak a szelíd, de furcsa tulajjal, Norman... több»