Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
93%

Apokalipszis most (1979)

Apocalypse Now
Filmadatlap
 
34
Szereplők
27
Vélemények
37
Képek
3
Videók

Galéria (37)

Martin Sheen
Martin Sheen
Dennis Hopper
Martin Sheen
Martin Sheen
Martin Sheen
Dennis Hopper
Robert Duvall
Robert Duvall
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola

Videók (3)

 
Pál Zsombori   2021. 10. 18.

legújabb vélemény

0

Ez a háború az USA apokalipszise volt. Megrázó, borzalmas, lebilincselő, látványos. Zseniális jellemábrázolásokkal.

 
csd   2020. 07. 15.

1
A borzalom

A háborús filmek egyszerűen nem tartoznak a kedvenceim közé, de az Apokalipszis most mindig is nagy kivételt képezett nálam. Talán azért is, mert már végig érezhető, hogy a film túlmutat a zsáner határvonalain. Nem egyszerű drámáról van szó ugyanakkor, és nem is holmi profán moralizálásról. Számomra maga Marlon Brando karaktere mondja ki azt az esszenciális gondolatát a filmnek a "borzalom" fogalmával. Ezzel persze nem a film minőségével szeretném összefüggésbe hozni a mondandómat. A háború toposza nem nem feltétlenül a borzalommal vihető párhuzamba, de az Apokalipszis most kétségtelenül remekül reprezentálja.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

0

Coppola bemutatja nekünk hitelesen, hogy valójában milyen a háború, és mit él át az ember....és ez szinte felfoghatatlan. Emberi sorsok, érzések, felkavaró, és megrázó film. Erősen ajánlott!

 
Milanman   2015. 02. 09.

2

Coppola mesterműve nem csak az egyik legjobb film, amit valaha csináltak a háborúról, de egyben az egyik legzseniálisabb az emberi természet mélyén megbújó démonok ábrázolásáról. Hipnotikus, a retinába örökre beégő képekkel, emlékezetes jelenetekkel.... több»

 
Deku   2017. 07. 15.

0

Szerintem az egyik legjobb háborús film, mivel bár régi gyártású már de tökéletesen vissza tudja adni azt az érzést amit egy katona átél abban a földi pokolban.

 
MP170506   2019. 11. 19.

0

Ez egy kötelező alkotás: kiváló film, maradandó. A vietnami háború közepén járunk, de már látni lehet a fényt az alagút végén: több kezdik úgy gondolni, hogy amit az amerikai hadsereg az értelmetlen, de csak egy valaki, Kurtz, mondja is ki, hogy ami ... több»

 
MKristijan   2016. 10. 27.

0

Magamtól nem kezdtem volna bele a nézésébe, de miután belecsöppentem, örültem hogy mégsem maradt ki az életemből ez a film. Zseniális :)

A film összbevétele 83 471 511 dollár volt (imdb.com).

 

A film 1980-ban legjobb férfi epizódszereplő (Robert Duvall), legjobb rendező és legjobb eredeti filmzene kategóriában Golden Globe-díjat nyert.

(MP170506)
 

A film 1980-ban legjobb operatőr és legjobb hang kategóriában Oscar-díjat nyert.

(MP170506)
 

A filmet 1980-ban a legjobb film kategóriában Oscar-díjra jelölték.

(MP170506)
 

62 ember hal meg a filmben.

(Norbi)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 97%-os értékelést kapott 78 kritika alapján.

(Bogi87)
 
Vietnám itt nem egy ország, hanem afféle látványos partvidéki téboly, amelynek jelentése titok marad, de letaglózó szépségét nehéz volna tagadni. több»
 
A 2000-ben kijött Apocalipse now – Reduxban két komolyabb új szekvencia jelent meg a vásznon: a Playboy-címlaplányokkal való ismerkedés és szexuális próbálkozás a monszunban parkoló helikopterekben és a francia ültetvényesekkel való találkozás az esőerdő mélyén, már Lawrence Fishburne halála után. több»
 
Vittorio Storaro operatőr lélegzetelállítóan gyönyörű képeiteszik igazi utazássá a filmet, hiszen a borzalmak ilyen kifinomult ábrázolása magával ragadja a nézőt, és minden részletre kíváncsivá teszi. több»