Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
92%

Apokalipszis most (1979)

Apocalypse Now
Filmadatlap
 
34
Szereplők
26
Vélemények
37
Képek
3
Videók
 
Geronimo   2020. 11. 17.

legújabb vélemény

1

A vietnami háború után első körben a lélektani filmek érkeztek, amelyek nem feltétlenül a háború poklát hivatottak bemutatni, hanem a poklot megjárt (avagy az Apokalipszis esetében még mindig benne élő) karakterek meghasonulását, önmagukkal folytatot... több»

 
csd   2020. 07. 15.

0
A borzalom

A háborús filmek egyszerűen nem tartoznak a kedvenceim közé, de az Apokalipszis most mindig is nagy kivételt képezett nálam. Talán azért is, mert már végig érezhető, hogy a film túlmutat a zsáner határvonalain. Nem egyszerű drámáról van szó ugyanakkor, és nem is holmi profán moralizálásról. Számomra maga Marlon Brando karaktere mondja ki azt az esszenciális gondolatát a filmnek a "borzalom" fogalmával. Ezzel persze nem a film minőségével szeretném összefüggésbe hozni a mondandómat. A háború toposza nem nem feltétlenül a borzalommal vihető párhuzamba, de az Apokalipszis most kétségtelenül remekül reprezentálja.


 
Deku   2017. 07. 15.

0

Szerintem az egyik legjobb háborús film, mivel bár régi gyártású már de tökéletesen vissza tudja adni azt az érzést amit egy katona átél abban a földi pokolban.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

0

Coppola bemutatja nekünk hitelesen, hogy valójában milyen a háború, és mit él át az ember....és ez szinte felfoghatatlan. Emberi sorsok, érzések, felkavaró, és megrázó film. Erősen ajánlott!

 
MP170506   2019. 11. 19.

0

Ez egy kötelező alkotás: kiváló film, maradandó. A vietnami háború közepén járunk, de már látni lehet a fényt az alagút végén: több kezdik úgy gondolni, hogy amit az amerikai hadsereg az értelmetlen, de csak egy valaki, Kurtz, mondja is ki, hogy ami ... több»

 
MKristijan   2016. 10. 27.

0

Magamtól nem kezdtem volna bele a nézésébe, de miután belecsöppentem, örültem hogy mégsem maradt ki az életemből ez a film. Zseniális :)

 
Milanman   2015. 02. 09.

1

Coppola mesterműve nem csak az egyik legjobb film, amit valaha csináltak a háborúról, de egyben az egyik legzseniálisabb az emberi természet mélyén megbújó démonok ábrázolásáról. Hipnotikus, a retinába örökre beégő képekkel, emlékezetes jelenetekkel.... több»

Galéria (37)

Martin Sheen
Martin Sheen
Dennis Hopper
Martin Sheen
Martin Sheen
Martin Sheen
Dennis Hopper
Robert Duvall
Robert Duvall
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola

Videók (3)

A film összbevétele 83 471 511 dollár volt (imdb.com).

 

A film 1980-ban legjobb férfi epizódszereplő (Robert Duvall), legjobb rendező és legjobb eredeti filmzene kategóriában Golden Globe-díjat nyert.

(MP170506)
 

A film 1980-ban legjobb operatőr és legjobb hang kategóriában Oscar-díjat nyert.

(MP170506)
 

A filmet 1980-ban a legjobb film kategóriában Oscar-díjra jelölték.

(MP170506)
 

62 ember hal meg a filmben.

(Norbi)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 97%-os értékelést kapott 78 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció-, és kalandfilm kategória listájának 24. helyén áll.

(Bogi87)
 

A 5. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban 1979-ben.

(dulkap)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított, "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben (2009).

(dulkap)
 

Laurence Fishburne még csak 15 éves volt a film forgatásakor.

(wintermat)
 

R. Lee Ermey pilótát játszott a filmben, és ő valóban részt vett annak idején a háborúban.

(wintermat)
 
Vittorio Storaro operatőr lélegzetelállítóan gyönyörű képeiteszik igazi utazássá a filmet, hiszen a borzalmak ilyen kifinomult ábrázolása magával ragadja a nézőt, és minden részletre kíváncsivá teszi. több»
 
Nagy élménnyel gazdagodunk, és bizony moziból kijövet ráeszmélhetünk arra a nagy igazságra, hogy az igazi szuperhősök nem a csapból is folyó Bosszúállók klubja, hanem a Brando-Duvall-Sheen trió csapata! több»
 
Vietnám itt nem egy ország, hanem afféle látványos partvidéki téboly, amelynek jelentése titok marad, de letaglózó szépségét nehéz volna tagadni. több»