Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
93%
Filmadatlap
 
34
Szereplők
24
Vélemények
27
Képek
3
Videók
 
csd   2020. 07. 15.

legújabb vélemény

A borzalom

A háborús filmek egyszerűen nem tartoznak a kedvenceim közé, de az Apokalipszis most mindig is nagy kivételt képezett nálam. Talán azért is, mert már végig érezhető, hogy a film túlmutat a zsáner határvonalain. Nem egyszerű drámáról van szó ugyanakkor, és nem is holmi profán moralizálásról. Számomra maga Marlon Brando karaktere mondja ki azt az esszenciális gondolatát a filmnek a "borzalom" fogalmával. Ezzel persze nem a film minőségével szeretném összefüggésbe hozni a mondandómat. A háború toposza nem nem feltétlenül a borzalommal vihető párhuzamba, de az Apokalipszis most kétségtelenül remekül reprezentálja.

 
Deku   2017. 07. 15.

Szerintem az egyik legjobb háborús film, mivel bár régi gyártású már de tökéletesen vissza tudja adni azt az érzést amit egy katona átél abban a földi pokolban.


 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

Coppola bemutatja nekünk hitelesen, hogy valójában milyen a háború, és mit él át az ember....és ez szinte felfoghatatlan. Emberi sorsok, érzések, felkavaró, és megrázó film. Erősen ajánlott!

 
MKristijan   2016. 10. 27.

Magamtól nem kezdtem volna bele a nézésébe, de miután belecsöppentem, örültem hogy mégsem maradt ki az életemből ez a film. Zseniális :)

 
Milanman   2015. 02. 09.

Coppola mesterműve nem csak az egyik legjobb film, amit valaha csináltak a háborúról, de egyben az egyik legzseniálisabb az emberi természet mélyén megbújó démonok ábrázolásáról. Hipnotikus, a retinába örökre beégő képekkel, emlékezetes jelenetekkel.... több»

 
MidoD7   2019. 04. 13.

Harmatgyenge eresztés lett a film. Nem sokat tudok róla mondani, mivel eléggé snassz. A története kesze-kusza és semmilyen. Nem tetszett az sem, hogy a karakterek kb. azt se tudják, hol vannak, és jellegtelen volt az egész.

1
 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Végre egy olyan háborús film, ami a katonákat érintő pszichés nehézségekre, magára a traumákra, az őrületre helyezi a hangsúlyt. Földi apokalipszis a háború.

Martin Sheen
Martin Sheen
Dennis Hopper
Martin Sheen
Martin Sheen
Martin Sheen
Dennis Hopper
Robert Duvall
Robert Duvall

A film összbevétele 83 471 511 dollár volt (imdb.com).

 

62 ember hal meg a filmben.

(Norbi)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 97%-os értékelést kapott 78 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció-, és kalandfilm kategória listájának 24.helyén áll.

(Bogi87)
 

A 5. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1979-ben.

(dulkap)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Laurence Fishburne még csak 15 éves volt a film forgatásakor.

(wintermat)
 

R. Lee Ermey pilótát játszott a filmben, és ő valóban részt vett annak idején a háborúban.

(wintermat)
 

Carmine Coppola, Francis Ford Coppola édesapja szerezte a film zenéjét

(wintermat)
 

Az Apokalipszis most című film nyers felvételei összesen kb. 230 órát tesznek ki.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 30. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 
Vittorio Storaro operatőr lélegzetelállítóan gyönyörű képeiteszik igazi utazássá a filmet, hiszen a borzalmak ilyen kifinomult ábrázolása magával ragadja a nézőt, és minden részletre kíváncsivá teszi. több»
 
Nagy élménnyel gazdagodunk, és bizony moziból kijövet ráeszmélhetünk arra a nagy igazságra, hogy az igazi szuperhősök nem a csapból is folyó Bosszúállók klubja, hanem a Brando-Duvall-Sheen trió csapata! több»
 
Vietnám itt nem egy ország, hanem afféle látványos partvidéki téboly, amelynek jelentése titok marad, de letaglózó szépségét nehéz volna tagadni. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.